Σάββατο 9 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μαϊμού πιστοποιητικά και από την ΠΑΣΠ

Δεν πέρασε μια μέρα από τη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τη “φάμπρικα” που έχει στήσει η ΔΑΠ, μοιράζοντας πιστοποιητικά κατάρτισης σε σπουδαστές που παρακολουθούν εκδηλώσεις της κι ένα νέο κρούσμα ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο. Αυτή τη φορά, το ρόλο του χορηγού πιστοποιητικών κατάρτισης ανέλαβε η ΠΑΣΠ, στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, με τις ευλογίες και την υπογραφή του προέδρου του Τμήματος, καθηγητή Ελ. Θαλασσινού.

Μάλιστα, το εν λόγω σεμινάριο για την παρακολούθηση του οποίου μοιράζουν τα πιστοποιητικά συμμετοχής έγινε... στην Αγκώνα της Ιταλίας!

Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΠ του Ναυτιλιακού διοργάνωσε εκδρομή στην Ιταλία στις αρχές του μήνα και στο πλαίσιο της εκδρομής, πραγματοποίησε σεμινάριο για το λιμάνι της Αγκώνα και τις λειτουργίες του, με τη συμμετοχή τριών πανεπιστημιακών του Ναυτιλιακού.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι: με ποιο δικαίωμα εκχωρούνται λειτουργίες του ίδιου του πανεπιστημίου (όπως μια εκπαιδευτική εκδρομή) σε συγκεκριμένες παρατάξεις, για να παίξουν το εκλογικό τους παιχνίδι; Το σεμινάριο (που πραγματοποιήθηκε μάλιστα στο λιμάνι και το πανεπιστήμιο της Αγκώνα), ολοκληρώθηκε στις αρχές της βδομάδας, αλλά η ΠΑΣΠ μοίραζε μόλις χθες τα σχετικά πιστοποιητικά (με το λογότυπο του Πανεπιστημίου Πειραιά και την υπογραφή του προέδρου του Τμήματος) από το τραπεζάκι της στο πανεπιστήμιο. Προφανώς, όσο πιο κοντά στις εκλογές, τόσο το καλύτερο γι' αυτούς!

Η ΠΑΣΠ ακολουθώντας τα χνάρια της ΔΑΠ προωθεί με τον πιο επιθετικό τρόπο την κυβερνητική πολιτική που έχει ως στόχο την υποβάθμιση των πτυχίων και τη μετατροπή τους σε ένα συνονθύλευμα σκόρπιων γνώσεων και δεξιοτήτων. Μέσα από αυτό το παραεμπόριο γνώσης έχουν στόχο να εξαγοράσουν τις φοιτητικές συνειδήσεις, να τις εκβιάσουν έτσι ώστε να υφαρπάξουν τις ψήφους τους ενόψει των φοιτητικών εκλογών, έτσι ώστε να μείνει αλώβητη η πολιτική που τόσα χρόνια υποστηρίζουν.

Τέτοια φαινόμενα, δείχνουν ότι οι δυνάμεις της υποταγής και της στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής στα πανεπιστήμια φοβούνται την αγανάκτηση των φοιτητών για τα προβλήματα και προσπαθούν με κάθε μέσο να καθυποτάξουν τις φοιτητικές συνειδήσεις και να τις απομακρύνουν απ' το δρόμο τους συλλογικού αγώνα και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Ναυτιλιακού Τμήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ