Τετάρτη 13 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ... επιτυχία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Συνεπής στο μηνιαίο ραντεβού του με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, εξέδωσε προχτές ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τον πληθωρισμό του Μάρτη. Ανάμεσα σε άλλα, λοιπόν, αναφέρει ότι η κυβέρνηση πέτυχε όχι μόνο να συγκρατήσει τις τιμές, αλλά και να τις μειώσει σε πολλά αγαθά και υπηρεσίες, παρά την επιβάρυνση από την «ιλιγγιώδη αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου». Κι όλα αυτά επιτεύχθηκαν - λέει ο υπουργός - επειδή υπήρξε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς, στους οποίους απονέμει εύσημα για την επίδειξη «υπευθυνότητας και αυτοσυγκράτησης»!!!

Βέβαια, μέσα σε όλ' αυτά, κάπου παραδέχεται ο υπουργός Ανάπτυξης ότι «ασφαλώς και υπάρχει ακρίβεια», αλλά σπεύδει αμέσως να τονίσει ότι η διαμόρφωση του πληθωρισμού στο 3,1% είναι «επιτυχία προς όφελος των καταναλωτών».

Τώρα, πώς γίνεται να θεωρούνται «επιτυχία» η αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 39,8%, του ελαιόλαδου κατά 6%, των καυσίμων αυτοκινήτου κατά 7,3%, των αυγών κατά 4,1%, των ιατρικών υπηρεσιών κατά 6%, των διδάκτρων δημοτικών σχολείων κατά 6,4%, των ενοικίων κατά 4,7%, κλπ., δεν το εξήγησε ο κ. υπουργός. Οπως δεν εξήγησε, πώς γίνεται τα προαναφερόμενα επίσημα στοιχεία να καταγράφονται με πληθωρισμό 3,1%!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ