Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Παναγιώτης Καρβούνης
Παναγιώτης Καρβούνης
Φωτ.

Στις 26 του περασμένου Μάρτη συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΒΟΥΝΗ (φωτογραφία).

Στη μνήμη του και στη μνήμη των αδελφών μας ΓΙΩΡΓΟΥ και ΤΑΚΗ ΚΑΡΒΟΥΝΗ προσφέρουμε στη ΝΕ Λάρισας, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Λάρισας, 100 ευρώ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος: Ζωή Καρβούνη

Τα παιδιά του: Αγαμέμνων και Ευαγγελία

Η κουνιάδα του: Ελένη

Τα εγγόνια του: Παναγιώτα και Βασίλης

** *

Φωτ.

Ο αγαπημένος σύζυγός μου ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ (φωτογραφία) υπήρξε μέλος του Παραρτήματος Μοσχάτου της ΠΕΑΕΑ και για αρκετά χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες και τις εμπειρίες του στο Παράρτημα, έως τον Απρίλη του 1998 που έφυγε από τη ζωή.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη του εξαδέλφου του ΖΑΧΑΡΙΑ προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 30 ευρώ.

Ελευθερία Καρναβά

* * *

Φωτ.

Στις 30 Δεκέμβρη 2004 πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΒΡΑΑΜ ΣΑΚΑΛΗΣ. Οι γονείς του κατάγονταν από την Κιουταχία της Μ. Ασίας. Με την ανταλλαγή πληθυσμών Ελλάδας και Τουρκίας το 1923 η οικογένεια του Αβραάμ εγκαταστάθηκε στη Φλώρινα. Την ίδια χρονιά γεννήθηκε ο Αβραάμ.

Στις 6 Απρίλη 1941 οι Γερμανοί χιτλερικοί και οι Βούλγαροι φασίστες χτυπάνε πισώπλατα, περνώντας διά μέσου της Γιουγκοσλαβίας, καταλαμβάνουν τη Φλώρινα. Οι βάρβαροι, τα φασιστικά τσιράκια, χαφιέδες εθνικιστές πρόδωσαν στα αφεντικά τους τον Αβραάμ για την αντιφασιστική του δραστηριότητα, επικεφαλής ομάδας παιδιών 10-17 χρονών, την περίοδο του πολέμου 1940-41.

Ο Αβραάμ όμως δεν υποτάσσεται, δεν ανέχεται τους κατακτητές, οργανώνεται στην ΕΠΟΝ, κατατάσσεται στον ΕΛΑΣ. Αυτή τη φορά κρατάει σταθερά το όπλο στα χέρια του, παίρνει μέρος σε όλες τις επιχειρήσεις, τις μάχες που έδωσε το τμήμα του μέχρι να παραδώσει τα τιμημένα όπλα ο ΕΛΑΣ.

ΚΑΡΝΑΒΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΚΑΡΝΑΒΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Υπηρέτησε 4 χρόνια φαντάρος δίχως όπλο. Φαντάρος τρίτης κατηγορίας. Ενδιάμεσα τον στέλνουν 6 μήνες στο «Αναμορφωτήριο» - βασανιστήριο, στη Μακρόνησο. Πήρε «απολυτήριο», το 1949, μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου.

Στη μνήμη του το Παράρτημα Φλώρινας της ΠΕΑΕΑ,, αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρει στη «Δημοκρατική Μέριμνα» 40 ευρώ. Η οικογένεια του Λάζαρου Σπυρόπουλου προσφέρει 10 ευρώ στη «Δημοκρατική Μέριμνα» και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και η σύζυγος του Αβραάμ προσφέρει στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ 100 ευρώ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΜΕΡΖΕΝΗ, η οποία έμεινε πιστή στα ιδανικά της ειρήνης, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού έως το θάνατό της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χωριών ΒΑ Αττικής, 50 ευρώ.

Οικογένεια Χαδεμένου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ