Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΑΕΑ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ
Στη νεολαία η συνέχεια της Αντίστασης

Πρόσφατα, το Σάββατο 26.3.2005, πραγματοποιήθηκε στο χωριό Παπαδάτες Μακρυνείας, στο κέντρο εκδηλώσεων «ΤΣΑΜΗΣ» η μεγάλη εκδήλωση (συνεστίαση), που διοργάνωσε ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας Αιτωλοακαρνανίας και το παράρτημα Μακρυνείας της ΠΕΑΕΑ. Η εκδήλωση ήτανε αφιερωμένη στα 62 χρόνια της ΕΠΟΝ και ιδιαίτερα, φέτος, στα 60χρονα της συντριβής του φασισμού μέσα στη φωλιά του με τη νίκη των λαών - 9 Μάη 1945.

Μαζική ήταν η συμμετοχή της νεολαίας, ενώ την εκδήλωση λάμπρυνε το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Γαβαλούς. Στην εκδήλωση πήρε μέρος το παράρτημα Λουτρακίου της ΠΕΑΕΑ και χαιρέτισε ο αντιπρόεδρός του Μιλτιάδης Τσαμαλής ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση του 10ου Συνεδρίου, για την ενίσχυση του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Χαιρέτισαν, ακόμα, ο εκπρόσωπος του ΝΣ της ΚΝΕ Νικόλαος Παλούμπας και ο Νεκτάριος Αγγελής από το Σύλλογο που αναφέρθηκαν στο πολύμορφο έργο της ΕΠΟΝ και έδωσαν υπόσχεση συνέχειας στα οράματά της για το σοσιαλισμό.

Αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδήλωσης πολιτιστικής, μορφωτικής, καλλιτεχνικής (με έκθεση βιβλίου, αντιστασιακής φωτογραφίας, ζωγραφικής με έργα Γ. Γούλα, Γ. Φαρσακίδη κ.ά.), που θα γίνει τον Ιούλη στο Λουτράκι και θα είναι αφιερωμένη στα 60 χρόνια της νίκης των λαών.

Στην αναγκαιότητα γιορτασμού της αντιφασιστικής νίκης, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του παραρτήματος Μακρυνείας της ΠΕΑΕΑ Θανάσης Συμνιώτης, τονίζοντας ότι οι ιμπεριαλιστές με τη νέα τάξη πραγμάτων σχεδιασμένα προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορική αλήθεια και να ρίξουν τους λαούς στο σκοταδισμό.

Τέλος, στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση βιβλίου, αντιστασιακής φωτογραφίας και έργων των ζωγράφων Γ. Γούλα και Γ. Φαρσακίδη.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης αντιστασιακοί του παραρτήματος Μακρυνείας και Ναυπακτίας Δωρίδας της ΠΕΑΕΑ και νεολαίοι της ΚΝΕ πρόσφεραν το ποσό των 384 ευρώ (ποσό εθελοντικής δουλιάς) στο ΚΚΕ μέσω των ΚΟΒ Μακρυνείας και Αρακύνθου, τιμώντας τη μνήμη των 15 ΕΠΟΝιτών Μακρυνείας που έπεσαν στον αγώνα για την απελευθέρωση, καθώς και όλων των ΕΠΟΝιτών που έπεσαν σε όλη τη χώρα, πολεμώντας ενάντια στους κατακτητές και στη συνέχεια στους ιμπεριαλιστές.

Επίσης οι φίλοι της Εθνικής Αντίστασης και οπαδοί του ΚΚΕ πρόσφεραν: Μπαλαφούτης Βασίλης 45 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Γαβαλούς και η Μπλίκα Καίτη το ποσό των 50 ευρώ για οικονομική ενίσχυση στο παράρτημα Μακρυνείας της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ