Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Από το κακό στο χειρότερο

Νέα σοβαρά έκτροπα, ξανά στην Ιταλία (πέρισυ οπαδοί της Ρόμα τραυμάτισαν τον διαιτητή Φρισκ, στον αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου), θόλωσαν την εικόνα που με τόση σπουδή προσπαθεί να δημιουργήσει η ΟΥΕΦΑ, ώστε να πουλάει καλύτερα το προϊόν (έτσι θεωρεί το ποδόσφαιρο). Ο προημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ Ιντερ - Μίλαν, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού ο διαιτητής, Μάρκους Μερκ, αναγκάστηκε να τον διακόψει στο 75 (αγωνιστικά) λεπτό και ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 1 - 0 (με γκολ του Σεφτσένκο από το πρώτο ημίχρονο).

Περίπου δύο λεπτά νωρίτερα οι οπαδοί των γηπεδούχων - με αφορμή την ακύρωση ενός γκολ - δημιούργησαν «τεχνητή βροχή» από αντικείμενα, φωτοβολίδες και κροτίδες. Μια από αυτές βρήκε τον τερματοφύλακα της Μίλαν, Ντίντα, στον ώμο. Η (εντός παιδιάς) αναμέτρηση διακόπηκε για περίπου μισή ώρα και τελικά - ύστερα από διαβουλεύσεις - διαιτητές και ομάδες επανήρθαν (πλην του Ντίντα που αντικαταστάθηκε από τον Αμπιάτι). Στα περίπου δύο λεπτά της προσπάθειας να γίνει αγώνας η κατάσταση αντί να βελτιωθεί, χειροτέρεψε και ο Μερκ διέκοψε οριστικά την αναμέτρηση. Αύριο η UEFA θ' αποφασίσει τι ακριβώς θα γίνει. Λογικά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα κατακυρωθεί ο αγώνας και η πρόκριση υπέρ της Μίλαν και απομένει να μάθουμε ποια θα είναι η τιμωρία της Ιντερ.

Καπνογόνα σκίασαν το αγωνιστικό μέρος Ιντερ-Μίλαν

Sportidea

Καπνογόνα σκίασαν το αγωνιστικό μέρος Ιντερ-Μίλαν
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Ρομπέρτο Μαντσίνι, δήλωσε «στεναχωρημένος και από τον τρόπο που τελείωσε το ματς» αλλά πρόσθεσε: «δεν έχω να πω κάτι στους οπαδούς μας». Ο συνάδελφός του στη Μίλαν, Κάρλο Αντσελότι, αρκέστηκε να πει: «είμαι πολύ δυσαρεστημένος με τον τρόπο που τελείωσε αυτός ο μεγάλος αγώνας». Αντίθετα η ιταλική κυβέρνηση απείλησε πως θα λάβει δραστικά μέτρα. Υστερα από συνάντηση του πρωθυπουργού και ιδιοκτήτη της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με τον υπουργό Εσωτερικών, Τζουζέπε Πισάνου, το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε: «Υπάρχει ορατός κίνδυνος ακόμη σοβαρότερων κρουσμάτων βίας στο εγγύς μέλλον, ένας κίνδυνος που πρέπει να απομακρυνθεί με κάθε δυνατό μέτρο. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να εφαρμόσει τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν και να προχωρήσει παράλληλα στη λήψη προληπτικών μέτρων. Δε θα πρέπει να αποκλειστεί και η χρήση των πιο δραστικών μέτρων, αν αυτό κριθεί απαραίτητο».

  • Διεξάγονται σήμερα οι αγώνες ρεβάνς, από τους οποίους θα οριστικοποιηθούν οι τέσσερις ομάδες που θα στελεχώσουν την ημιτελική φάση του κυπέλλου UEFA. Το πρόγραμμα, (στην παρένθεση είναι το σκορ των πρώτων παιχνιδιών) είναι: Οσέρ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (0-4), Σπόρτιγκ Λισαβόνας - Νιούκαστλ (0-1), Αλκμάαρ - Βιγιαρεάλ (2-1), Πάρμα - Αούστρια Βιέννης (1-1).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερευνα της UEFA για την εισβολή στου Ρέντη (2019-10-24 00:00:00.0)
Παίζει πλέι οφ (2013-08-17 00:00:00.0)
Ξένα πρωταθλήματα (2012-05-07 00:00:00.0)
«Ματωμένο» προϊόν (2007-04-06 00:00:00.0)
Ποδόσφαιρο ώρα μηδέν (1998-11-03 00:00:00.0)
Το έμψυχο δυναμικό (1998-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ