Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ο αρχιτέκτονας και ο αιχμάλωτος

Απ' την ταινία «Η κοιλιά του αρχιτέκτονα», του Πίτερ Γκρίναγουεϊ
Απ' την ταινία «Η κοιλιά του αρχιτέκτονα», του Πίτερ Γκρίναγουεϊ
Ο Πίτερ Γκρίναγουεϊ υπογράφει τη σκηνοθεσία, αλλά και το σενάριο της δραματικής ταινίας «Η κοιλιά του αρχιτέκτονα», που θα προβληθεί απόψε στις 00.30 απ' την ΕΤ-3.

Η ιστορία αναφέρεται σ' έναν Αμερικανό αρχιτέκτονα που φτάνει στην Ιταλία. Είναι υπεύθυνος μιας έκθεσης για τη γαλλική αρχιτεκτονική Μπουλέ, γνωστή για τις οβάλ κατασκευές της. Μετά από εννέα μήνες ενασχόλησης παθιάζεται με τη δουλιά του, με αποτέλεσμα να χαλάσει την υγεία του, να χάσει τη γυναίκα του και το αγέννητο παιδί του και τελικά να καταστρέψει την έκθεσή του.

Η ταινία ήταν υποψήφια στο Φεστιβάλ των Καννών (1987). Ο Πίτερ Γκρίναγουεϊ, ο οποίος ως πρώην αρχιτέκτονας μεταφέρει στην ταινία τις ανησυχίες του για την επίτευξη της ιδανικής φόρμας και στιλ στον κινηματογράφο και στις ιστορίες του. Η ταινία περιέχει το γνωστό στιλ του Γκρίναγουεϊ με την προβληματική για έναν κόσμο σήψης και φθοράς αφήγηση που ενισχύεται από την εξαιρετική μινιμαλιστική μουσική. Εξαιρετική αισθητική, πεσιμισμός, αλλά και συγκίνηση είναι τα βασικά στοιχεία της ταινίας.

Εξαιρετικός στον πρωταγωνιστικό του ρόλο ο Μπράιαν Ντένεχι. Μαζί του εμφανίζονται οι Κλοέ Γουέμπ, Λαμπέρτ Γουίλσον, Σέρτζιο Φαντόνι.

Πολύ μετά τα μεσάνυχτα θα μεταδώσει το STAR την περιπέτεια εποχής «Ο αιχμάλωτος της Ζέντα», που τη σκηνοθεσία της υπογράφει ο Ρίτσαρντ Κουίν.

Ο Ρούντολφ ο 4ος, μονάρχης της Ρουριτάνιας μόλις πέθανε σε ατύχημα. Η στέψη του Ρούντολφ του 5ου, νόμιμου διαδόχου του θρόνου, αναβάλλεται, καθώς υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα: Ο Ρούντολφ ο 5ος μόλις έπεσε θύμα απαγωγής από τον Δούκα Μιχαήλ, που φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα. Ομως, οι άνθρωποι του στενού κύκλου του κληρονόμου καταφέρνουν να εντοπίσουν στο Λονδίνο τον Σιντ, έναν ταξιτζή. Η εκπληκτική ομοιότητα του τελευταίου με τον Ρούντολφ, προτρέπει τους αυλικούς να θέσουν σε εφαρμογή ένα πονηρό σχέδιο: Ο Σιντ θα πάρει τη θέση του Ρούντολφ μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Ετσι ο Αγγλος ταξιτζής αναγκάζεται να μάθει το πρωτόκολλο της αυλής, αφού για αόριστο χρονικό διάστημα, πρόκειται να υποδυθεί το βασιλιά της χώρας. Ομως δεν αργεί να ερωτευτεί την πριγκίπισσα Φλαβία, που δεν είναι άλλη από τη μνηστή του Ρούντολφ...

Παίζουν οι Πίτερ Σέλερς, Λιν Φρέντερικ, Λάιονελ Τζέφρις, Eλκε Σόμερ (STAR, 02.45)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ