Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
Ο συντονισμένος αγώνας απάντηση στον εμπαιγμό

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών και εκπροσώπων μαζικών φορέων, χτες, στο υπουργείο Παιδείας και το Δημαρχείο Αθήνας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση για τη σχολική στέγη
Από τη χτεσινή κινητοποίηση για τη σχολική στέγη
Με σύνθημα: «Απαιτούμε δημόσια δωρεάν πρωινά σχολεία», γονείς και εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στο οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας και το Δήμο Αθηναίων. Η πρωτοβουλία για την κινητοποίηση πάρθηκε σε σύσκεψη της Ομοσπονδίας Γονέων με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαζικών φορέων των δημοτικών Διαμερισμάτων της Αθήνας.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατσιλινάκος, διαδηλώνοντας την έμπρακτη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών. «Εχουμε βαρεθεί τα τελευταία 20 χρόνια να ακούμε ότι θα καταργηθεί η διπλοβάρδια», υπογράμμισε. «Βρισκόμαστε στο 2005 και ακόμα έχουμε το 27% των σχολείων της Αθήνας σε διπλοβάρδια. Και νέα προβλήματα προστίθενται στα παλιά. Πρέπει όλοι μας να αγωνιστούμε, να υπερασπιστούμε τη δημόσια εκπαίδευση γενικά και ταυτόχρονα τη διεκδίκηση του 15% για την Παιδεία, που παρά το ότι ήταν και στις δικές μου μέρες - όταν ήμουν μαθητής - αίτημα, είναι ακόμα επίκαιρο και ζωντανό».

Επίσης, ο Μ. Δανδουλάκης, στέλεχος του συνδυασμού «Συμπαράταξη για την Αθήνα», επισήμανε την ευθύνη του Δήμου Αθήνας. «Η "Συμπαράταξη" κατ' επανάληψη εδώ και χρόνια τονίζει και αγωνίζεται και οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι να δοθούν είτε για πράσινο είτε για σχολεία. Από τη μεριά τους, η δημοτική αρχή της ΝΔ και η κυβέρνηση - η τωρινή και η προηγούμενη - τα αποδίδουν το ένα μετά το άλλο στους εργολάβους, χτίζοντάς τα, όπως πρόσφατα έγινε με το οικοδομικό τετράγωνο 51 στο Πολύγωνο».

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων των γονέων, της ΟΛΜΕ, καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Α. Καραμάνο, που είπε ότι τα προβλήματα είναι γνωστά και πρέπει να συζητήσουν μεταξύ τους οι συναρμόδιοι φορείς (Δήμος, υπουργείο Παιδείας, ΥΠΕΧΩΔΕ, ΟΣΚ) για να προχωρήσει το θέμα. Τους παρέπεμψε δε, σε νέα συνάντηση μετά το Πάσχα.

Οπως τόνισε μετά τη συνάντηση η Β. Τζιαντζή, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, «απαιτήσαμε να πάρουν την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, να συντονίσουν τους συναρμόδιους φορείς και να προχωρήσουν, ώστε και να μη χαθούν τα οικόπεδα και να λυθούν ζητήματα που εκκρεμούν και δημιουργούν προβλήματα».

Οι συγκεντρωμένοι συνέχισαν με πορεία προς το Δημαρχείο Αθήνας, όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο και συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Δήμου, για να λάβουν ανάλογη απάντηση με εκείνη του γραμματέα του υπουργείου Παιδείας.

Εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι φορέων δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα, να διεκδικήσουν άμεση λύση στα οξυμένα προβλήματα σχολικής στέγης, γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Στόχος τους είναι ο συντονισμός δράσης όλων των εκπαιδευτικών και τοπικών φορέων, για τη διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ