Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλισμό

Επιστολή πρώην έγκλειστης στο ναζιστικό στρατόπεδο Ravensbruck

Με επιστολή της προς την κυρία Barbel Schindler-Saefkow, μέλος του Γερμανικού Συμβουλίου Ειρήνης και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής για το γιορτασμό των 60 χρόνων απελευθέρωσης από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Ravensbruck, 80 χιλιόμετρα από το Βερολίνο, η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ, πρώην έγκλειστη στο ναζιστικό στρατόπεδο, σημειώνει:

Αγαπητοί συναγωνίστριες και συναγωνιστές, εμείς που αγωνιστήκαμε κατά της φασιστικής δικτατορίας στην Ελλάδα και ενάντια στους ξένους κατακτητές στην πατρίδα μας (Γερμανούς ναζί, Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες) για την απελευθέρωση του λαού και της χώρας μας. Που δοκιμάσαμε διώξεις και φυλακίσεις από τους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στην Ελλάδα. Που σταλθήκαμε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, RAVENSBRUCK, Ausvits, Buchenwald, Mauthausen κ.α., σε Γερμανία, Πολωνία, Αυστρία, όπου γνωρίσαμε όλη τη θηριωδία και βαρβαρότητα των υπανθρώπων του ναζισμού, που υπηρετούσαν τυφλά το μεγάλο κεφάλαιο.

Διατηρούμε άσβεστες τις δραματικές εκείνες μνήμες που προξένησε ο ναζισμός κατά το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο και καταδικάζουμε, με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, τις κτηνωδίες του αμερικάνικου και δυτικοευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, που και σήμερα, στο όνομα της καταπολέμησης της "τρομοκρατίας", κήρυξαν έναν ανελέητο και εγκληματικό πόλεμο ενάντια στους λαούς της πρώην Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα γυναικόπαιδα και άμαχο πληθυσμό. Που, επίσης, ετοιμάζονται να κατασπαράξουν δεκάδες άλλους λαούς, που αρνούνται να υποταχτούν στη νέα τάξη πραγμάτων, έχοντας μοναδικό σκοπό την παγκόσμια οικονομική, πολιτική και στρατιωτική τους κυριαρχία.

Εκφράζοντας και άλλους, Ελληνίδες και Ελληνες αντιφασίστες, χαιρετίζω την Οργανωτική σας Επιτροπή και το Γερμανικό Συμβούλιο Ειρήνης, που γιορτάζουν τα 60 χρόνια της απελευθέρωσης του στρατοπέδου (στο οποίο και εγώ ήμουν έγκλειστη) και τα 60 χρόνια της μεγάλης Νίκης του Αντιφασιστικού Αγώνα των Λαών.

Με λύπη, σας ενημερώνω πως δεν μπορώ να παραβρεθώ στην εκδήλωσή σας, λόγω προχωρημένης ηλικίας και κακής υγείας.

Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ