Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Πρόστιμα και πιστοποιητικά

Δύο πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ η «βιομηχανία» χορήγησης πιστοποιητικών διαφάνειας συνεχίστηκε και στη χτεσινή συνεδρίαση.

Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA για υποβάθμιση ποιότητας στην εκπομπή «Δεν ήξερες δε ρώταγες». Το μέλος Ιρις Αυδή πρότεινε πρόστιμο 30.000 ευρώ. Για παράνομη εκπομπή στο νομό Φθιώτιδας επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλίας TRT.

Νόμιμα επίσης έκρινε το ΕΣΡ ότι λειτουργούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί «Ράδιο Gold», «Diva» και «Πειραϊκή Εκκλησία». Να υπενθυμίσουμε ότι οι τρεις σταθμοί είχαν προσφύγει στο ΣτΕ το οποίο ακύρωσε 15 ραδιοφωνικές άδειες του Λεκανοπεδίου που είχαν δοθεί από το προηγούμενο ΕΣΡ, όταν υπήρχε ο έλεγχος νομιμότητας από τον υπουργό Τύπου. Ολοι όμως οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Λεκανοπεδίου που είχαν πάρει άδεια σύμφωνα με την τελευταία ρύθμιση του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου θα λειτουργούν νόμιμα μέχρι τις 30 Νοέμβρη του 2005. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις σταθμοί που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ.

Οκτώ πιστοποιητικά διαφάνειας συνολικού ύψους 91 εκατ. 443 χιλ. ευρώ χορήγησε χτες το ΕΣΡ σε κατασκευαστικές εταιρίες για προμήθειες έργων του δημοσίου. Το μεγαλύτερο, ύψους 74 εκατ. 325 χιλ. χορηγήθηκε στην εταιρία «ΑΛΤΕΚ Τέλεκομ» για εθνικό δίκτυο δημόσιας διοίκησης. Χορηγήθηκαν πιστοποιητικά στην εταιρία «Intracom», στην Κοινοπραξία «Σιάμκας - ΕΒΗΕΚ ΑΕ - Θεμελιοδομή ΑΕ», δύο πιστοποιητικά στην εταιρία «Cyclon», στις εταιρίες «ΠΙΕΡΟΣ» και «Καραμέλα». Το ένατο χτεσινό πιστοποιητικό δόθηκε στην «Ελληνική Τεχνοδομική» για έργο του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ορισμένα πιστοποιητικά χορηγήθηκαν ομόφωνα και άλλα με πλειοψηφία. Να σημειώσουμε ότι τα πιστοποιητικά εξακολουθούν να εκδίδονται με το νόμο για το «βασικό μέτοχο» του ΠΑΣΟΚ, αφού η κυβέρνηση έχει δώσει τέσσερις μήνες... προσαρμογής μέχρι να εφαρμοστεί ο «βασικός μέτοχος» που ψηφίστηκε από τη ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ