Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΟΕ
Διαιτητής συμφερόντων...

Το παιχνίδι συμφερόντων που εξελίσσεται στο παρασκήνιο μεταξύ των υποψηφίων πόλεων για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 φαίνεται να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τόσο που ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ επιχειρεί να αναλάβει ρόλο διαιτητή αφού ούτως ή άλλως η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω δε συμφέρει καθόλου ούτε την ίδια τη διεθνή Ομοσπονδία.

Παράλληλα όμως, φανερώνει το τι ακριβώς επικρατεί σήμερα στον αθλητισμό σαν προϊόν προς πώληση όπου οι μάχες συμφερόντων δίνουν και παίρνουν. Ο Ρογκ προέτρεψε τις πέντε πόλεις να μην ξεκινήσουν «πόλεμο» μεταξύ τους, αναφερόμενος σε προσφορές εκτός κανονισμών που έγιναν από τις επιτροπές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που έγινε, έγινε γνωστό ότι το Λονδίνο θέλησε να κάνει ταξιδιωτική συμφωνία με αθλητές και επισήμους Ομοσπονδιών. Από την άλλη πλευρά, η Νέα Υόρκη κατηγορείται ότι υποσχέθηκε σε Ομοσπονδίες κέρδη από το χρηματιστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Να θυμίσουμε ότι η απόφαση για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 θα ανακοινωθεί στις 6 Ιούλη, ενώ οι υποψήφιες πόλεις εκτός από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, είναι επίσης οι Μαδρίτη, Μόσχα και Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια με το χορό δισεκατομμυρίων που στήνεται γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πάντα πριν από κάθε ανάληψη κυριαρχεί το παρασκήνιο μεταξύ των υποψηφίων πόλεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ