Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ULEB CUP
Με ψηλά το κεφάλι ο Μακεδονικός

Η καθυστερημένη αντίδραση του Μακεδονικού στον τελικό του Uleb Cup ήταν η βασικότερη αιτία της ήττας και της απώλειας του τροπαίου. Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του τελικού, οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία της Κοζάνης μόνο στενοχωρημένοι δεν είναι, αφού δεν κρύβουν την περηφάνια τους για την επιτυχία της ομάδας μόλις στη δεύτερη ευρωπαϊκή συμμετοχή της.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του Αντρέ Χάντσον: «Ηταν μια πολύ καλή χρονιά με πολλές νίκες. Η ομάδα είναι περήφανη για τη φετινή σεζόν».

Από την πλευρά του, ο Γκριγκόρι Χίζνιακ τόνισε: «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι τώρα. Ακόμα όμως και με αυτήν την εξέλιξη, η πρόκριση στον τελικό αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστώ τους φιλάθλους από την Ελλάδα, το Βέλγιο και τη Λιθουανία που δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Σλάβεν Ρίματς, ο οποίος δείχνει ο πλέον προσγειωμένος απ' όλους: «Πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτά που καταφέραμε φέτος. Αν κάποιος μας έλεγε ότι θα φτάναμε στον τελικό, δε θα τον πιστεύαμε. Αν ήμαστε διαφορετικοί στο πρώτο ημίχρονο, ο αγώνας θα είχε διαφορετική κατάληξη».

Από την πλευρά της τεχνικής ηγεσίας χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Αργύρη Πεδουλάκη για τον απολογισμό της ευρωπαϊκής πορείας του φετινού Μακεδονικού. «Σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Και το δικό μας ταξίδι ήταν πολύ όμορφο. Η Λιέτουβος ήταν καλύτερη. Βρήκαμε λύσεις στο τέλος αλλά δεν είχαμε χρόνο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ