Σάββατο 30 Απρίλη 2005 - Κυριακή 1 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τρίτη 3/5
  • «Κοινός Λόγος» στο «Θέατρο Νέου Κόσμου»
    «Κοινός Λόγος» στο «Θέατρο Νέου Κόσμου»
    Επαναλαμβάνονται από σήμερα στο θέατρο «Κάππα» οι παραστάσεις του έργου «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπρεχτ, που παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο, σε μετάφραση Πέτρου Μάρκαρη, σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, σκηνικά Σίμου Καραφύλλη, κοστούμια Ιωάννας Παπαντωνίου, μουσική Τάκη Φαρατζή, φωτισμούς Σπύρου Κάρδαρη. Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Νίκος Μπουσδούκος, Γιάννης Δεγαΐτης, Μελίνα Βαμβακά, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Θεμιστοκλής Πάνου, κ.ά.
Τετάρτη 4/5
  • Από σήμερα μέχρι και τις 29 του Μάη επαναλαμβάνονται στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου», στον Επάνω Χώρο, οι παραστάσεις του «Κοινού Λόγου» της Ελλης Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Αντώνη Δαγκλίδη, επιλογή τραγουδιών Κώστα Βόμβολου, χορογραφίες Ντόρας Τσάτσου - Συμεωνίδη (με την επιμέλεια του Χρήστου Στέργιογλου). Παίζουν: Σούλα Αθανασιάδου, Ανθή Ανδρεοπούλου, Μαρία Κατσανδρή, Εύα Νέδου, Γιώτα Φέστα.
  • «Το ραντεβού της Τετάρτης», το λαϊκό ρεσιτάλ με την Δήμητρα Παπίου, που φέρει τη σφραγίδα του Σταμάτη Κραουνάκη συνεχίζεται (9μμ), στην «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ.210 3480000) για τρεις ακόμα Τετάρτες (μέχρι 18/5).
Πέμπτη 5/5
  • Πρεμιέρα στο θέατρο «Ιλίσια - Βολανάκης» του έργου «4 EVER» του Γιώργου Ηλιόπουλου που ανεβαίνει για δεύτερη φορά και για 20 μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα. Τα σκηνικά - κοστούμια υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, την επιλογή της μουσικής ο Κώστας Μπόρσης από τους «FILM». Ερμηνεύουν: Ντίνα Αβαγιανού και Νίκος Αρβανίτης.
  • Γιάννης Χαρούλης
    Γιάννης Χαρούλης
    Η παλιά και η καινούρια παρέα των «Υπογείων Ρευμάτων» συναντιούνται στο ισόγειο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 3623625) και αυτοσχεδιάζουν πάνω σε τραγούδια που έχουν γράψει και αγαπήσει.
Παρασκευή 6/5
  • Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ανοίγει την αυλαία των «Ελληνικών Μουσικών Γιορτών», με τη συναυλία «Από τα Επτάνησα στην Αθήνα», στις 8.30μμ, στο Μέγαρο Μουσικής. Ερμηνεύει έργα Ξύνδα, Μάντζαρου, Καρρέρ, Ροδοθεάτρου (α΄ παγκόσμια), Καντακουζηνού, Λαυράγκα και Σαμάρα (τα περισσότερα σε α΄ εκτέλεση), με σολίστ τους Μάρθα Αράπη, Τάση Χριστογιαννόπουλο, Φαίδωνα Διαμαντόπουλο.
  • Η όπερα «Ο κουρέας της Σεβίλλης» του Ροσίνι ανεβαίνει από σήμερα στη Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Χρύσανθου Αλισάφη, σκηνοθεσία Θέμη Σερμιέ και σκηνικά - κοστούμια Πολυτίμης Μαχαίρα. Ερμηνεύουν: Αρης Αργύρης, Αντώνης Κορωναίος, Βασιλική Καραγιάννη, Μαρτσέλο Λίπι, Δημήτρης Καβράκος, Διονύσης Σούρμπης κ.ά. Παραστάσεις, επίσης, στις 7,8,10,11,14,15/5.
  • Ο Γιάννης Χαρούλης ξεδιπλώνει ένα πρόγραμμα με εξαιρετικές ερμηνείες, σήμερα και αύριο, στο «Συρμό». Μια εξαίρετη νέα φωνή, που «ζωγραφίζει» τη δική του Κρήτη, ερμηνεύοντας μεγάλες στιγμές της κρητικής παράδοσης, μαζί με κομμάτια από τον πρώτο του δίσκο και τραγούδια αγαπημένων του δημιουργών.
Σάββατο 7/5
  • Πρεμιέρα, στον Κάτω Χώρο του «Θεάτρου του Νέου Κόσμου», με το έργο «Επανασύνδεση» του Ντέιβιντ Μάμετ (μέχρι 29 του Μάη). Μετάφραση: Δημήτρης Καταλειφός, Δήμος Κουβίδης. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καταλειφός, με τη συνεργασία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Σκηνικό - κοστούμια: Εύα Μανιδάκη. Φωτισμοί: Βασίλης Καψούρος. Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Καλλιμάνη.

«Ο κύκλος με την κιμωλία» στο «Θέατρο Κάππα»
«Ο κύκλος με την κιμωλία» στο «Θέατρο Κάππα»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ