Πέμπτη 28 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με χιούμορ και τρυφερότητα

Στις 10 του Μάη ξεκινούν οι παραστάσεις του έργου του Νικολάι Ερντμαν «Το πιστοποιητικό», στο «Από Μηχανής Θέατρο», από τον νεανικό θίασο «Θεατρομηχανή», σε σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου.

Οι χαρακτήρες του έργου είναι απολύτως αναγνωρίσιμοι. Ο μικροαστός, ο επιχειρηματίας, ο διανοούμενος, ο καλλιτέχνης, ο πολιτικός, απαισιόδοξοι και αισιόδοξοι, γκρινιάρηδες και ρομαντικοί. Κάτοικοι της κωμωδίας του Ερντμαν και συγκάτοικοι στην τρέλα, ισορροπούν πάνω σε τεντωμένο σκοινί και προκαλούν το γέλιο με τις φρικτές γκριμάτσες τους. Μέσα σ' ένα σπίτι που μοιάζει με αρένα τσίρκου, σκάλες και μπαούλα αποκαλύπτουν αλήθειες και κρύβουν ένοχα μυστικά. Μουσικοί κάνουν πάταγο για να μην αφήσουν την αλήθεια να ακουστεί. Μέσα από ένα συνδυασμό ξέφρενης κωμικότητας και βαθιάς τρυφερότητας, το «Πιστοποιητικό» παρουσιάζει έναν κόσμο που σπαρταράει είτε από τον τρόμο είτε από το γέλιο και προσπαθεί να βρει τρόπους για να συνεχίσει να ζει.

Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Ειρήνης Σαριμούτσου και της Βικτωρίας Καρβούνη, οι φωτισμοί της Χριστίνας Θανάσουλα και η μουσική του Κώστα Ανδρέου. Παίζουν: Αλέξανδρος Αλπίδης, Δημήτρης Βασιλειάδης, Γεωργία Ηλιοπούλου, Ορνέλα Καπετάνι, Αλέξανδρος Κατέχης, Χριστίνα Καφίρη, Ειρήνη Κεκάτου, Δημήτρης Κερεστετζής, Τζένη Λιβανού, Ειρήνη Μαργαρίτη, Σοφία Πάσχου, Στέλλα Ποζαπαλίδου, Δρόσος Σκότης, Μαρία Φιλίνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ