Πέμπτη 28 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συλλεκτική έκδοση

Είκοσι τέσσερις βαθυτυπίες - μονοτυπίες της βραβευμένης εικονογράφου βιβλίων για παιδιά και ενήλικες Φωτεινής Στεφανίδου, οι οποίες κοσμούν το ποιητικό βιβλίο του Χρήστου Μπουλώτη, «Σπαράγματα απουσίας» (εκδόσεις «Φοίνικας»), περιλαμβάνει η έκθεση που φιλοξενείται στο Χώρο Τέχνης Βιβλίου (Στοά Αρσακείου 15). Τα είκοσι τέσσερα ελλειπτικά ποιήματα του Χρ. Μπουλώτη στάθηκαν η αφορμή για τη δημιουργία ισάριθμων χαρακτικών έργων από τη Φ. Στεφανίδη.

Πρόκειται για μία συλλεκτική έκδοση, με αριθμημένα (από το α΄ έως το ω΄) τα 24 αντίτυπά της. Αυθεντικά, επίσης, χαρακτικά κοσμούν τη θήκη καθενός αντιτύπου χωριστά, με διαφορετικό κάθε φορά έργο. Η χειροποίητη βιβλιοδεσία, με τις αυθεντικές βαθυτυπίες και το περικάλυμμά της από βαμβακερό χαρτί ειδικά επεξεργασμένα, φέρει τη σφραγίδα του εργαστηρίου βιβλιοδεσιών του Μπάμπη Λέγγα.

Σημειώνουμε ότι η παρουσία της Φ. Στεφανίδου στο χώρο των εκδόσεων υπερβαίνει τα σαράντα βιβλία. Εχει παρουσιάσει τη δουλιά της σε πολλές ατομικές, ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις ζωγραφικής, χαρακτικής και εικονογράφησης βιβλίων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στους τομείς χαρακτικής και εικονογράφησης, έχει αποσπάσει έως τώρα επτά σημαντικές βραβεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ