Τετάρτη 24 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ
«Να τερματιστεί η στάση Σπέιτ»...

ΣΟΥΒΑ.-

Το Μεγάλο Συμβούλιο Αρχηγών αυτόχθονων φυλών των νησιών Φίτζι τάχθηκε χτες ομόφωνα υπέρ του τερματισμού της ένοπλης στάσης του Τζορτζ Σπέιτ, ο οποίος κρατεί ομήρους από την περασμένη Παρασκευή την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Μαχάντρα Τσόντρι.

«Οι αρχηγοί υποστηρίζουν τον Πρόεδρο Ρατού Σερ Καμισέσε Μάρα και δεν εγκρίνουν ό,τι έκανε ο Τζορτζ Σπέιτ, αν και υπάρχει μεγάλη συμπάθεια για τις απόψεις που εκφράζει» είπε ο πρόεδρος του Μεγάλου Συμβουλίου Αρχηγών Σιτιβένι Ραμπούκα. Η απόφαση των αρχηγών των αυτόχθονων φυλών των νησιών Φίτζι, που ελήφθη μετά από μαραθώνια συνεδρίαση επτά ωρών, έχει σημασία μιας που ο αρχηγός των στασιαστών είχε ανατρέψει την κυβέρνηση με τη δικαιολογία πως η στάση του εκφράζει τα συμφέροντα και συγκεντρώνει την υποστήριξη των αυτόχθονων πολιτών των Νησιών Φίτζι... Ο Σπέιτ είχε μάλιστα υποστηρίξει πως θα σταματούσε το πραξικόπημα εφόσον δε συγκέντρωνε την υποστήριξη του αυτόχθονου πληθυσμού της χώρας του.

Νωρίτερα, χτες, απελευθερώθηκαν τρεις από τους ομήρους που κρατούνταν μαζί με τον πρωθυπουργό της χώρας μέσα στο Κοινοβούλιο των Νήσων Φίτζι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε τοπικός ραδιοσταθμός, αυτοί που απελευθερώθηκαν είναι ένας νεαρός βουλευτής και δύο γιατροί που είχαν αποσταλεί την περασμένη Κυριακή για να φροντίσουν τους ομήρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ