Τετάρτη 4 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κώστας Χιονίδης
Κώστας Χιονίδης
Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 12 χρόνων από το θάνατο του αταλάντευτου αγωνιστή για τα ιδανικά της ειρήνης και του σοσιαλισμού, ΚΩΣΤΑ ΧΙΟΝΙΔΗ, η γυναίκα του Βούλα προσφέρει στη μνήμη του 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

* * *

Στη μνήμη του λογοτέχνη ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ και αντί για στεφάνι στον τάφο του, η ΚΟΒ Λογοτεχνών πρόσφερε στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 15 Απρίλη 2005 έφυγε από τη ζωή ο ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΕΡΙΚΟΥΔΗΣ. Κηδεύτηκε στις 18 Απρίλη στον Κόκκινο Μύλο Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Ν. Σιδερικούδης γεννήθηκε το 1925 στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το Γυμνάσιο, αλλά οι συνθήκες της Κατοχής δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει τις σπουδές του. Εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας. Η τρομοκρατία που ακολούθησε την Απελευθέρωση, τον ανάγκασε να καταφύγει στην Αθήνα. Εγκαταστάθηκε στο Μαρούσι. Επειτα από άκαρπες προσπάθειες να βρει κάποια δουλιά, έγινε λογιστής. Παράλληλα συμμετείχε στο λαϊκό μαζικό κίνημα και ήταν καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη». Ως πρόεδρος των συνταξιούχων των δήμων γύρω από το Μαρούσι, ανέπτυξε σημαντική δράση. Ο καθαρός λόγος και η πειστικότητά του, είχαν θετικά αποτελέσματα στο μαζικό κίνημα.

Στη μνήμη του η ΚΟΒ Πεύκης προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Μίμης Καρδάσης
Μίμης Καρδάσης
* * *

Φωτ.

Τιμώντας τη μνήμη του ΜΙΜΗ ΚΑΡΔΑΣΗ, ο οποίος πέθανε στις 2 Απρίλη 2005 έπειτα από επώδυνη και μακρόχρονη αρρώστια και αντί για στεφάνι στην κηδεία του, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟ Πειραιά, μέσω ΚΟΒ Καμινίων.

Αρης Ιωαννίδης

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΦΟΡΤΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στη μνήμη του 30 ευρώ στο Παράρτημα Λουτρακίου-Περαχώρας της ΠΕΑΕΑ.

Η σύζυγος Γεωργία

Τα παιδιά Θανάσης, Σοφία, Μαρία

* * *

Το Παράρτημα Μελισσίων της ΠΕΑΕΑ πρόσφερε στη «Δημοκρατική Μέριμνα» 320 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ