Τετάρτη 24 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Δικάζονται σήμερα 12 αγρότες

Στο «αγροτοδικείο» της Χαλκίδας οδηγούνται σήμερα για να δικαστούν 12 αγωνιστές αγρότες από τη Βορειοκεντρική Εύβοια, με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 1997.

Οι αγωνιζόμενοι αγρότες της πληττόμενης από την ανεργία περιοχής Μαντουδίου δικάζονται σήμερα γιατί, μη έχοντας άλλη διέξοδο, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και «τόλμησαν» μέσα από αυτές να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους και την παραμονή στη γη τους, κόντρα σε μια αντιαγροτική πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική καταστολής κατά του μαζικού λαϊκού κινήματος και κάθε φωνής αντίστασης, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, τονίζοντας: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την τρομοκράτηση των αγροτών με την παραπομπή τους σε στημένα "αγροτοδικεία", επειδή τόλμησαν να αγωνιστούν κατά των αντιαγροτικών επιλογών της, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου που επιδιώκουν το ξεκλήρισμά τους». Και καταλήγει: «Η αντιαγροτική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ "σπέρνει ανέμους" και να είναι σίγουρη ότι "θα θερίσει θύελλες"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ