Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πεθαίνει»

Τραγική είναι η σημερινή κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως καταγγέλλει η ΕΠΣΜ

Κ.ΛΕΠΙΔΗΣ

Τραγική είναι η σημερινή κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως καταγγέλλει η ΕΠΣΜ
Να αναλάβει τις ευθύνες της, γιατί «το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πεθαίνει», καλεί την ΕΠΟ, με επιστολή-κραυγή αφύπνισης, που εξέδωσε χτες (κοινοποιώντας τη και στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες), η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ). Μία από τις μεγαλύτερες ενώσεις στη χώρα (ξανά)κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, με αφορμή τον εξαναγκασμό των εργαζομένων της σε επίσχεση εργασίας. Και απαιτεί από την υπερκείμενη αρχή να ασχοληθεί πραγματικά και όχι συνθηματολογικά με τα τεράστια και συσσωρευμένα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Σημειώνεται ότι η επίσχεση ξεκίνησε χτες, ενώ από προχτές είχε ξεκινήσει στη Χαλκιδική.

Στην επιστολή - προς τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και στον πρόεδρό της, Β. Γκαγκάτση - που υπογράφουν ο πρόεδρος, Ε. Γραμμένος, και ο γγ, Κ. Λεβέντης, αναφέρεται: «Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε και πάλι μάρτυρες μιας ζοφερής πραγματικότητας, που όμως τούτη τη φορά αγγίζει τα όρια της απελπισίας. Είναι γνωστό το οικονομικό πρόβλημα που ταλανίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που αυτάρεσκα το προσφωνούμε με εκφράσεις "αιμοδότης", "δεξαμενή ταλέντων" και άλλες παρόμοιες φιλοφρονήσεις. Αυτό το ποδόσφαιρο, όμως, κρυμμένο στη σκιά του επαγγελματικού και της Εθνικής ομάδας, ξεψυχά, μόνο και αβοήθητο.

Οι Ενώσεις, πλέον, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες τους. Οι υπάλληλοί τους απλήρωτοι επί μήνες (ήδη ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους για επίσχεση εργασίας και έπεται συνέχεια). Οι γιατροί των αγώνων, οι παρατηρητές, οι προπονητές, επίσης απλήρωτοι επί μήνες. Οι κοινωφελείς οργανισμοί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ) και οι προμηθευτές, ο μόνιμος εφιάλτης μας. Στις μόνιμες και καθημερινές οχλήσεις μας, η ίδια πάντα στερεότυπη απάντηση από την Ομοσπονδία: "Δεν έχουμε χρήματα"». Και συνεχίζει:

«Και όμως, κάθε χρόνο, στις Γενικές Συνελεύσεις της Ομοσπονδίας, κατατίθενται φιλόδοξοι προϋπολογισμοί, συνοδευόμενοι από πομπώδεις εκφράσεις του τύπου "αναπτυξιακός, δυναμικός ρεαλιστικός, προϋπολογισμός", που μας δημιουργούν την αίσθηση πως ζούμε στη "γη της επαγγελίας". Και ξαφνικά προσγειωνόμαστε στην οικτρή και ζοφερή πραγματικότητα. Και όλα αυτά στη χώρα των Πρωταθλητών Ευρώπης. Στη χώρα όπου το σοβαρό από το γελοίο απέχει ελάχιστα».

Στη συνέχεια, η διοίκηση της ΕΠΣΜ εκφράζει την αγανάκτησή της για τις κούφιες υποσχέσεις, την αδιαφορία, και απαιτεί πράξεις, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Κουραστήκαμε πια να ζούμε και να βιώνουμε την ατμόσφαιρα των βαρύγδουπων δηλώσεων, των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, των εκδουλεύσεων και των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων».

Τέλος, η ΕΠΣ Μακεδονίας αναφέρει: «Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, παραμελημένο και αβοήθητο, "πνίγεται" στον οικονομικό μαρασμό του. Αδύναμο να αντιδράσει και να ανακάμψει, περιμένει, πλέον, μοιρολατρικά τη θλιβερή εξόντωσή του. Συγκαλέστε άμεσα έκτακτη ΓΣ και τοποθετηθείτε υπεύθυνα, αιτιολογήστε και ενημερώστε τις ΕΠΣ για τη μη καταβολή από μέρους σας των οικονομικών επιχορηγήσεων. Η κατάσταση που επικρατεί τείνει πια να γίνει μη αναστρέψιμη. Επιτέλους, αφυπνιστείτε! Δεν υπάρχουν άλλα αποθέματα αντοχών και ανοχών. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πεθαίνει!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ