Παρασκευή 6 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
«Θετικός» ο Πολυχρονίου

«Θετικός» σε έλεγχο για ντόπινγκ που έγινε τον περασμένο Φλεβάρη βρέθηκε ο Ελληνας σφυροβόλος Χρήστος Πολυχρονίου, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της παγκόσμιας συνομοσπονδίας στίβου (ΙΑΑΦ), η οποία ενημέρωσε σχετικά τον ΣΕΓΑΣ. Οπως επισημαίνει η ΙΑΑΦ το δείγμα του Ελληνα αθλητή που είχε ληφθεί στις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά βρέθηκε θετικό και αναμένεται η εξέταση και του δεύτερου δείγματος. Ο ΣΕΓΑΣ, από την πλευρά του, δε θέλησε να κατονομάσει τον αθλητή, ωστόσο με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε το γεγονός, δηλώνοντας ότι θα περιμένει και την εξέταση του δεύτερου δείγματος.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο Πολυχρονίου εκείνη την περίοδο είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και το θετικό δείγμα ίσως να είναι αποτέλεσμα της θεραπευτικής αγωγής που ακολουθούσε, τα φάρμακα της οποίας ίσως να εμπεριείχαν τις απαγορευμένες ουσίες που ανακαλύφθηκαν. Ο αθλητής έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε καμία διοργάνωση μέχρι το καλοκαίρι, όμως δεν είχε ενημερώσει ούτε τον ΣΕΓΑΣ, ούτε τον εθνικό προπονητή για τα φάρμακα που έπαιρνε.

Πλέον το θέμα που προέκυψε με τον Πολυχρονίου θα μελετήσει η WADA και μένει να δούμε αν οι άνθρωποί της θα λάβουν υπόψη τους τη θεραπεία που ακολούθησε ο Ελληνας σφυροβόλος. Σε αντίθετη περίπτωση - και μετά την εξέταση και του δεύτερου δείγματος - ο Πολυχρονίου κινδυνεύει με διετή αποκλεισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ