Τετάρτη 24 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΑΚ - ΔΕΕ
Ανάγκη ανάπτυξης των αγώνων

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ πρότεινε να συζητηθεί το θέμα της εκτίμησης των αποτελεσμάτων των δύο συναντήσεων με τον υπουργό Παιδείας και των πρόσφατων «ρυθμίσεων» για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και τα ΤΕΕ.

Η ΔΕΕ επισήμανε την ανάγκη ανάπτυξης αγώνων, καθώς από τις συναντήσεις αυτό που προέκυψε ήταν η συνέχιση της ίδιας πολιτικής και η απόρριψη των αιτημάτων του κλάδου. Γι' αυτό, πρότεινε να γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 29 Μάη στις 12 το μεσημέρι (δε γίνονται τότε πανελλαδικές εξετάσεις), προβάλλοντας το αίτημα της διατήρησης της επετηρίδας και διορισμούς 100% από αυτή. Τόνισε δε ότι η προσθήκη μορίων στο διαγωνισμό είναι σε πιο ταξική κατεύθυνση και αποσυνδέει παραπέρα το πτυχίο από το δικαίωμα στην εργασία. Επίσης, με αφορμή τη «ρύθμιση» για τους αποφοίτους των ΤΕΕ, πρόβαλε το αίτημα για αποσύνδεση του πτυχίου από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο εκπρόσωπος της «Συνεργασίας» τόνισε ότι πρέπει η Ομοσπονδία να επιμείνει στο διάλογο, γιατί ο υπουργός δεν απέρριψε τα αιτήματα, απλά δεν απάντησε!

Τα δεδομένα άλλαξαν όταν στη συνεδρίαση μπήκαν αναπληρωτές καθώς η «Συνεργασία» πρότεινε να διακοπεί η συνεδρίαση για να παραβρεθεί το ΔΣ στο συλλαλητήριο των αναπληρωτών. «Για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε η διγλωσσία, ο συντεχνιασμός, η διασπαστική λογική της "Συνεργασίας", που ψαρεύοντας σε θολά νερά υιοθετεί οτιδήποτε καταργεί την επετηρίδα και δεν ξεφεύγει από τα πλαίσια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής», τονίζει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ που αντέδρασε (μαζί με την «Παρέμβαση») καθώς καμία παράταξη από την αρχή της συνεδρίασης δεν είχε ιδιαίτερο θέμα αναπληρωτών.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ πιστεύει ότι τα εργασιακά δικαιώματα και των αναπληρωτών μπορούν να εξασφαλιστούν στα πλαίσια συνολικά του κινήματος και του στόχου διατήρησης της επετηρίδας. Τελικά, με ψήφους της ΠΑΣΚ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ αποφασίστηκε να εκπροσωπηθεί το ΔΣ στο συλλαλητήριο, αλλά όλη η διαδικασία διακόπηκε για την Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ