Τετάρτη 24 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκπαιδευτικός σέρνεται σε δίκη

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

Με αφορμή τη σημερινή δίκη του Ελληνοπόντιου καθηγητή Ιστορίας Παναγιώτη Τσατσανίδη, που είχε συλληφθεί από την αστυνομία λόγω φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών και κατηγορείται για «αντίσταση κατά της αρχής», σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της αστυνομίας και καλεί όλους τους δημοκράτες πολίτες, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον εκπαιδευτικό που δικάζεται, με την παρουσία τους έξω από τα δικαστήρια, σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Σε μια χώρα που οι επικυρίαρχοι της "Dynamic MIX" κυκλοφορούν ασύδοτοι, καταπατώντας κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας, το κράτος "ευνομίας" του ΠΑΣΟΚ εξάντλησε το μένος του σε βάρος ενός εκπαιδευτικού, του Παναγιώτη Τσατσανίδη.

Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν μέσα σε λεωφορείο, τον έσυραν παράνομα για ένα 24ωρο στα κρατητήρια, τον προπηλάκισαν, τον ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια - γνωστή η συνταγή- τον μήνυσαν με την κατηγορία "αντίσταση κατά της αρχής"!!!

Αυτή η απάνθρωπη συμπεριφορά προστίθεται σε άλλα επεισόδια της αστυνομίας σε βάρος των προσφύγων. Εύλογα δημιουργούνται αισθήματα ανασφάλειας στους πρόσφυγες της πόλης και ερωτηματικά γι' αυτή τη συμπεριφορά της αστυνομίας. Προκαλείται ανησυχία στην κοινωνία μιας πόλης ιστορικά ευαίσθητης απέναντι στους πρόσφυγες και τους ξένους».

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον εκπαιδευτικό και καταγγελίας της αντιδημοκρατικής τακτικής έδωσαν στη δημοσιότητα η πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και ο αιρετός στη Β΄ ΠΥΣΔΕ Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, Τσιαμάκης Σωτήρης. Σε αυτή σημειώνουν χαρακτηριστικά: «η σύλληψη και προσαγωγή του καθηγητή προσβάλλει θεσμικές λειτουργίες της πολιτικής μας ζωής, αλλά και τον πολιτισμό της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ