Κυριακή 28 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Νέο Fiesta Sport
Χαρακτήρας 103 ίππων

Ενα σπορ Fiesta αναμένεται να μπει στην παραγωγή μέσα στο 2000. το νέο Fiesta Sport έχει δεχτεί τις έντονες επιρροές του Puma με το οποίο μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα. Το Fiesta Sport 1.6 έχει νέα πιο σφιχτή ανάρτηση με μειωμένη διαδρομή, ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες μεγαλύτερες δυνατότητες που χαρίζει ο κινητήρας των 103 ίππων. Ο κινητήρας Zetec-SI των 1.600 κ.εκ. είναι γνωστός από το Focus και την ροπάτη απόδοσή του που φθάνει τα 145 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Οι επιδόσεις του Fiesta Sport κρίνονται ικανοποιητικές αφού χρειάζεται 10,2 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ ενώ η τελική φθάνει τα 182 χλμ/ώρα.

Αισθητικά το Sport διαφοροποιείται από τα άλλα Fiesta με μια μάσκα τύπου πλέγματος από ανοξείδωτο ατσάλι και ένα νέο προφυλακτήρα με ενσωματωμένα φώτα ομίχλης. το Sport ως είθισται διατίθεται μόνο με τρίθυρο αμάξωμα, φορά δεκαπεντάκτινες ζάντες ελαφρού κράματος 15 ιντσών και λάστιχα 195/50 R15. Το σπορτίβ χαρακτήρα υπογραμμίζουν τα σπόιλερ στην πίσω πόρτα. Τα μαρσπιέ και οι προεκτάσεις καθώς και οι βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος προφυλακτήρες.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν το μπλε ή το κόκκινο, τα σπορ καθίσματα τύπου μπάκετ, τα γκρι μεταλλικά φινιρίσματα γύρω από χειριστήρια, τα όργανα, το ραδιόφωνο και τον εξαερισμό. Μια νότα αγωνιστικής πολυτέλειας δίνει η δερμάτινη επένδυση του τιμονιού. Η αίσθηση του Fiesta Sport εκτός των άλλων ακούγεται, αφού οι μηχανικοί φρόντισαν να μη δημιουργείται «φασαρία» στον εξωτερικό χώρο και ταυτόχρονα να περνάνε τα απαραίτητα ντεσιμπέλ στον οδηγό και τους επιβάτες.


Αναβαθμισμένο είναι και το υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης που χαρίζει ευκολία αλλά και την απαραίτητη αίσθηση για τους σωστούς χειρισμούς. Στα φρένα οι παρεμβάσεις είναι η τοποθέτηση μεγαλύτερων αεριζόμενων δίσκων εμπρός και μεγαλύτερων ταμπούρων πίσω, καθώς και η προαιρετική τοποθέτηση ABS και συστήματος ελέγχου πρόσφυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ