Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Να μην περικοπούν πτήσεις για Λήμνο

Να διατηρηθεί σε καθημερινή βάση η απογευματινή πτήση των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (ΟΑ) για τη Λήμνο, ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Γ. Πατσιλινάκος, μετά την απόφαση της διοίκησης της εταιρίας να διατηρήσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή υπογραμμίζουν ότι η περικοπή της εν λόγω πτήσης έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του ακριτικού νησιού, καθώς αποτελεί πλήγμα τόσο στις μετακινήσεις τους, όσο και στην τουριστική κίνηση της Λήμνου, ιδίως τώρα που έρχεται το καλοκαίρι και με δεδομένη την ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

«Οπως και η πλειοψηφία του λημνιακού λαού πιστεύουμε ότι οι συγκοινωνίες, ιδίως για ένα ακριτικό νησί, όπως είναι αυτό της Λήμνου, πρέπει με την ευθύνη και την ανάλογη πολιτική της κυβέρνησης, να εξυπηρετούν εθνικές ανάγκες και συγκεκριμένα τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού και να μην υπάγονται στη λογική του κέρδους των εταιριών», τονίζουν στην Ερώτησή τους οι Στ. Σκοπελίτης και Γ. Πατσιλινάκος και ρωτούν τους υπουργούς Μεταφορών - Επικοινωνιών και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τι ενέργειες θα κάνουν ώστε να διατηρηθεί σε καθημερινή βάση το απογευματινό δρομολόγιο των ΟΑ για τη Λήμνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ