Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απέκλεισαν το «Πάρκο Κεραιών»

Σε αποκλεισμό του «Πάρκου Κεραιών» Χορτιάτη προχώρησαν από την Κυριακή οι κάτοικοι του Χορτιάτη, η επιτροπή αγώνα φορέων, οι Δήμοι Χορτιάτη, Θέρμης, Πανοράματος, Πυλαίας και η κοινότητα Πεύκων. Οπως ανήγγειλαν ο επ' αόριστον αποκλεισμός που ξεκίνησαν, θα λήξει όταν δικαιωθούν.

Οι κάτοικοι αντιδρούν γιατί όπως καταγγέλλουν η περιοχή έχει μετατραπεί σε «ηλεκτρονική χωματερή» και ο κίνδυνος για την υγεία τους από την εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι τεράστιος. Στο Χορτιάτη είναι εγκατεστημένες όλες οι κεραίες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών ενώ από το 1996 υπάρχει απόφαση για διασπορά των κεραιών σε τρία σημεία του νομού (ένα για τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ένα για τους ραδιοφωνικούς και ένα για τους πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικούς). Πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε την παραμονή όλων των κεραιών στην περιοχή, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων και φυσικά την υγεία των πολιτών.

Οι κάτοικοι της περιοχής απαιτούν από την κυβέρνηση να υλοποιήσει την κοινή υπουργική απόφαση του 1996 που προβλέπει διασπορά των κεραιών και να προχωρήσει στην εφαρμογή των αποφάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και των εμπλεκόμενων δήμων για κατάσχεση - απομάκρυνση των μηχανημάτων όλων των παράνομα λειτουργούντων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών αλλά και όσων παρανόμως εκπέμπουν. Επίσης να προχωρήσει στον έλεγχο της ισχύος εκπομπής σε σχέση με την ισχύ προσωρινής άδειας, καθώς και στην απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών σε δημόσια καταπατημένη έκταση.

Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκαν ο Νομαρχιακός Σύμβουλος της ΝΑΣΥ Γιάννης Ζιώγας και αντιπροσωπεία της Περιαστικής Αχτίδας της ΚΟΘ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ