Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Αυξήσεις 30% ελέω απελευθέρωσης

Μέχρι και 30% φτάνουν οι αυξήσεις που επέβαλαν οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων στα δίδακτρα των νηπιαγωγείων και των πρώτων τάξεων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την επόμενη σχολική χρονιά, που για πρώτη φορά διαμορφώνονται «ελεύθερα» και με τη βούλα του νόμου. Αυτό είπε χτες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) Μ. Κουρουτός μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ υποστηρίζει ότι οι πίνακες με τα δίδακτρα των πρώτων τάξεων που δημοσιοποίησε την προηγούμενη βδομάδα το υπουργείο δεν ανταποκρίνονται στο σύνολό τους στην πραγματικότητα. Κι αυτό, γιατί - όπως ανέφερε - ορισμένοι σχολάρχες δε συμπεριέλαβαν στα δίδακτρα που δήλωσαν όλα τα μαθήματα που έχουν εντάξει στο πρόγραμμα ως υποχρεωτικά, αποκρύπτοντας μέρος των διδάκτρων που καλούνται να καταβάλουν οι γονείς.

Για τις υπόλοιπες τάξεις τα δίδακτρα σύμφωνα με το μαθηματικό τύπο που εφαρμόζει για δεύτερη χρονιά το υπουργείο Ανάπτυξης διαμορφώνονται για την επόμενη σχολική χρονιά στο 3,21%. Η αύξηση που θα καταβάλει ο κάθε γονιός υπολογίζεται στη βάση των διδάκτρων που πλήρωσαν την προηγούμενη χρονιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ