Παρασκευή 13 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ακέφαλο» το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Παραιτήθηκε από πρόεδρος ο Παντελής Βούλγαρης

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υπέβαλε χτες, με επιστολή του στο ΥΠΠΟ - το οποίο την αποδέχτηκε «συναισθανόμενο τους λόγους που οδήγησαν σ' αυτή» - ο σκηνοθέτης, Παντελής Βούλγαρης.

«Δέχτηκα να αναλάβω την προεδρία του Φεστιβάλ ως άμισθος εθελοντής για να ενώσω, για να ξεμπλοκαριστεί μια δυσάρεστη κατάσταση αντεγκλήσεων και αναμονής, επιζήμια για το θεσμό του Φεστιβάλ και τον ελληνικό κινηματογράφο», σημειώνει στην επιστολή του ο σκηνοθέτης και συνεχίζει: «Επί 45 χρόνια δούλεψα ήσυχα, έντιμα, βοήθησα νέους σκηνοθέτες, σεβάστηκα τους συναδέλφους μου, ποτέ δεν κινήθηκα ανταγωνιστικά. Το μεγάλο πλήγμα στο Φεστιβάλ δεν είναι η αντικατάσταση της ηγεσίας, αλλά η θλιβερή εκστρατεία που υπονομεύει τον ίδιο το θεσμό. Καμία φιλοδοξία, καμία πικρία δε δικαιολογεί τον διεθνή διασυρμό του Φεστιβάλ και της χώρας. Η σύνεση και το ήθος μου δε μου επιτρέπουν να απαντήσω με ανάλογες μεθόδους.

Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό και υπουργό Πολιτισμού, που χωρίς να είμαι "γαλάζιος", με τίμησε με την εμπιστοσύνη του, αλλά είμαι υποχρεωμένος να παραιτηθώ, γιατί δεν αντέχω τις άδικες, εφιαλτικές επιθέσεις, τα ανακριβή δημοσιεύματα, την άθλια εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα. Παρακαλώ η παραίτησή μου να μην τύχει πολιτικής εκμετάλλευσης. Η απογοήτευσή μου έχει αιτία τον πρωτοφανή πόλεμο που, δυστυχώς, υποκινεί ή ανέχεται η προηγούμενη διοίκηση του Φεστιβάλ. Η μιζέρια κάποιων είναι πάνω από τις δυνάμεις μου. Αγαπώ βαθιά το σινεμά, τον κόσμο του, το Φεστιβάλ και τη Θεσσαλονίκη. Οι ιδέες και οι προτάσεις μου θα είναι στη διάθεση του επόμενου. Οποιος κι αν είναι του εύχομαι καλό κουράγιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ