Σάββατο 14 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ωρα για δράση

Για πολλούς τώρα αρχίζει η δράση στο πρωτάθλημα μπάσκετ. Οπως και να έχουν τα πράγματα, τα... ψέματα τελείωσαν και πλέον από αύριο η φετινή διοργάνωση της Α1 μπαίνει στην τελική ευθεία, με τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων για τα πλέι οφ. Σημειώνεται ότι σε αυτή τη δεύτερη φάση μετέχουν οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, με αυτές που έχουν τερματίσει μέχρι την τέταρτη θέση να έχουν το πλεονέκτημα έδρας έναντι των αντιπάλων τους. Παράλληλα από φέτος το σύστημα διεξαγωγής άλλαξε και τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις έδρες των ομάδων που αγωνίζονται με μειονέκτημα έδρας. Ενα «αιώνιο» ντέρμπι αλλά με διαφορά αγωνιστικού επιπέδου (Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, ΣΕΦ, 18.30) μια μονομαχία ομόχρωμων (ΑΕΚ - Αρης, Γαλάτσι, 19.00) και δυο αμφίρροπες αναμετρήσεις (Μακεδονικός - Μαρούσι, Κοζάνη, 17.00 και ΠΑΟΚ - Πανιώνιος, Πυλαία, 17.00) είναι το σκηνικό που συνθέτει τα φετινά πλέι οφ.

Στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός, πρώτος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, έχει σαφέστατα το πάνω χέρι στη σειρά των προημιτελικών, απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», με το νέο σύστημα έχουν την ευκαιρία ν' αποκτήσουν ψυχολογικό αβαντάζ με μία ενδεχόμενη νίκη στο ΣΕΦ, ενόψει της δύσκολης αποστολής τους στο ΟΑΚΑ.

Το δεύτερο της βαθμολογίας Μαρούσι θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον ιδιαίτερα γνώριμό του φέτος Μακεδονικό. Το προβάδισμα δείχνουν να έχουν οι παίκτες του Γιαννάκη, αφού τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος για δεύτερη σερί χρονιά. Το οικονομικό είναι το βασικό πρόβλημα για τους Μακεδόνες.

Η ΑΕΚ δείχνει έτοιμη να κυνηγήσει την παρουσία της στον επόμενο γύρο κόντρα στον Αρη. Οι «οικοδεσπότες» θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν την περσινή τους επιτυχία, (απέκλεισαν τον Αρη πάλι με μειονέκτημα έδρας). Στον Αρη ευελπιστούν στην παρουσία τους σε τελικό πρωταθλήματος μετά από χρόνια.

Σημαντική κόντρα αποτελεί και το τέταρτο ζευγάρι, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου, δυο ομάδων που μέχρι την τελευταία στιγμή διεκδίκησαν την τέταρτη θέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ