Σάββατο 14 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Με κομμένη την ανάσα

Ξεχωρίζει το ντέρμπι ΠΑΟ - ΑΕΚ

Ολα τα βλέμματα αύριο στο ντέρμπι ΠΑΟ - ΑΕΚ

Sportidea

Ολα τα βλέμματα αύριο στο ντέρμπι ΠΑΟ - ΑΕΚ
Μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος και η αγωνία... χτυπάει «κόκκινο» σε κορυφή και ουρά. Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκός και την ΑΕΚ αναμφίβολα «κλέβει» την παράσταση στην άδεια Λεωφόρο λόγω τιμωρίας των πρασίνων.

Ο τεχνικός του τριφυλλιού Αλμπέρτο Μαλεζάνι δηλώνει: «Το ματς είναι οριακό. Σε περίπτωση νίκης νομίζω ότι θα έχουμε αγκαλιάσει τον τίτλο. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και πιστεύω αν και δε θα έχουμε τον κόσμο μαζί μας θα φτάσουμε στους τρεις βαθμούς».

Από την πλευρά του ο Φερνάντο Σάντος υποστηρίζει: «Θέλουμε δύο νίκες στις επόμενες αγωνιστικές. Μπορεί η ήττα από τον Ιωνικό να μας έριξε πίσω όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Το άγχος νομίζω ότι θα το έχει περισσότερο ο ΠΑΟ».

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο στο στάδιο Καραϊσκάκη και ασφαλώς το... μισό μυαλό του θα είναι στο ντέρμπι. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν νίκη ή έστω ισοπαλία από πλευράς ΑΕΚ, όμως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει άλλη άποψη: «Εμάς μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε τον αγώνα. Το τι θα γίνει στο ντέρμπι είναι σε δεύτερη μοίρα. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Στο κυανέρυθρο στρατόπεδο ο κόουτς Δημήτρης Μπαρμπαλιάς είπε: «Παρά τα διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε πιστεύω ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Δυο κρίσιμα ματς θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη. Ο Αρης που καίγεται για τους βαθμούς που θα το διατηρήσουν στην κατηγορία θα αντιμετωπίσει στο Χαριλάου τον συμπολίτη του Ηρακλή που επίσης έχει ανάγκη πόντων ώστε να είναι στο κόλπο της εξόδου στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Στη γειτονική Καλαμαριά ο Απόλλωνας θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ. Οι Πόντιοι θέλουν νίκη πάση θυσία, ενώ ο δικέφαλος είναι βαθμολογικά αδιάφορος. Στη μέση όμως υπάρχει και το γόητρο για το συγκρότημα του Νίκου Καραγεωργίου.

Συνοικιακό ντέρμπι θα γίνει στο Αιγάλεω όπου η ομώνυμη ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Χαλκηδόνα. Και οι δύο μονομάχοι θα παλέψουν για την επικράτηση αφού είναι σε τροχιά Ευρώπης. Στη Νεάπολη ο Ιωνικός με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη του επί της ΑΕΚ θα κοντραριστεί με τον ΟΦΗ, ενώ τέλος στην Ξάνθη η Σκόντα θα φιλοξενήσει την Καλλιθέα.

Σήμερα η αυλαία ανοίγει με τη συνάντηση των ουραγών Εργοτέλη - Κέρκυρας (17.00).

Οι αυριανοί αγώνες αρχίζουν στις 18.45.

  • Για το πρωτάθλημα της Β' εθνικής θα γίνουν οι συναντήσεις: Προοδευτική - Ακράτητος, Ηλυσιακός - Λεβαδειακός, Ατρόμητος - ΑΣΚ Ολυμπιακός, Παναχαϊκή - Νίκη Βόλου, Απόλλωνας - Εθνικός Αστέρας, Καστοριά - Λάρισα, Πανηλειακός - Σέρρες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ