Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απεργώντας ... «γιορτάζουν»

Απεργώντας, θα «γιορτάσουν» αύριο τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων οι αρχαιολόγοι, ζητώντας την απόσυρση του σ/ν για τον Οργανισμό του ΥΠΠΟ, σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Ο ΣΕΑ επέλεξε συνειδητά τη συγκεκριμένη μέρα για την απεργία, δεδομένου ότι ο νέος Οργανισμός «θα πλήξει καίρια την πολιτιστική μας κληρονομιά, με τη μετατροπή των μουσείων σε ΝΠΔΔ(...)». Προσθέτει ότι παρά την καθολική αντίδραση στο νομοσχέδιο, ο υφυπουργός Πολιτισμού «παραμένει απαθής» στο αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου. Ζητά, επίσης, από τον υφυπουργό «να ανακαλέσει δημόσια τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς που απηύθυνε κατά των εργαζομένων του ΥΠΠΟ σε άρθρο του» στον Τύπο, καθώς και τη συμμετοχή του ΣΕΑ στην επιτροπή αναθεώρησης του αρχαιολογικού νόμου.

  • Ανοιχτό για το κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα θα είναι αύριο το Βυζαντινό Μουσείο Αθήνας, το οποίο, εκτός από τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, γιορτάζει και τα 90 χρόνια του. Στις 7 μ.μ. θα φιλοξενήσει την εκδήλωση του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία: Γέφυρες Πολιτισμών».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ