Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΠΛΕΪ ΟΦ
Πράξη δεύτερη

Μια ανάσα πριν την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ βρίσκονται Παναθηναϊκός και Πανιώνιος μετά τις σπουδαίες νίκες που πέτυχαν το Σάββατο απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Ετσι με βάση το γεγονός ότι «πράσινοι» και «κυανέρυθροι» είναι γηπεδούχοι στα σημερινά δεύτερα παιχνίδια, ενώ έχουν και το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτο παιχνίδι, οι δυο ομάδες είναι το φαβορί. Εξαλλου, ΑΕΚ και Μακεδονικός μπορεί να επιβλήθηκαν στις έδρες τους του Αρη και του Αμαρουσίου αντίστοιχα όμως η αποστολή τους είναι σαφώς πιο δύσκολη. Και αυτό γιατί αγωνίζονται σήμερα εκτός έδρας, ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτο παιχνίδι οι αντίπαλοι τους έχουν πάλι το πλεονέκτημα. Στο ΣΕΦ η διαφαινόμενη εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, μετατράπηκε σε θρίλερ. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να ανατρέψουν τα δεδομένα, αλλά οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με 77-74. Οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν σε βάρος τους διαφορά 17 πόντων αλλά οι φιλοξενούμενοι στο τέλος διατήρησαν την ψυχραιμία τους παίρνοντας το ροζ φύλλο.

Ενα βήμα πριν την πρόκριση είναι και ο Πανιώνιος μετά το σπουδαίο... διπλό στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ με 77-76. Οι παίκτες του Μ. Ιωάννου στο σημερινό παιχνίδι στη Ν. Σμύρνη θέλουν να σφραγίσουν το εισιτήριο.

Με πολύ καλή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και νίκησε 88-68 τον Αρη στο Γαλάτσι. Τα μακρινά σουτ και η καλή άμυνα των γηπεδούχων έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Ενωσης.

Με 26 πόντους του κορυφαίου Μανώλη Παπαμακάριου ο Μακεδονικός έφτασε στη νίκη επί του Αμαρουσίου με 93-83.

Τα σημερινά παιχνίδια: Μαρούσι - Μακεδονικός (Αμαρουσίου 17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Πανιώνιος - ΠΑΟΚ (Ν. Σμύρνη 19.00 ΕΤ 1), ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (19. ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (ΟΑΚΑ 21.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ