Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Αυλαία με φανατισμό και αθλιότητες

Από την εισβολή των οπαδών του Αρη που οδήγησε στη διακοπή του παιχνιδιού
Από την εισβολή των οπαδών του Αρη που οδήγησε στη διακοπή του παιχνιδιού
«Παίχτη του ΠΑΟΚ: Απέδειξες φέτος ότι σέβεσαι και τιμάς την ιστορία της ομάδας και του κόσμου μας. Δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις και στον αγώνα με την Καλαμαριά»! - Ανακοίνωση «φιλάθλων» του ΠΑΟΚ. Τελικό σκορ: Απ. Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ 2 -1.

* * *

«Φίλαθλοι» του Αρη μπαίνουν στο γήπεδο, χτυπούν ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, ενώ προσπαθούν να «γκρεμίσουν» τον πάγκο των φιλοξενούμενων. Γιατί; Επειδή... τόλμησαν να βάλουν γκολ στον αντίπαλο. Το σκορ τη στιγμή που διεκόπη ο αγώνας ήταν 2 - 1 υπέρ του Ηρακλή.

* * *

«Φίλαθλοι» του Παναθηναϊκού εγκαλούν τους παίχτες της ΑΕΚ επειδή δεν έκατσαν να χάσουν και απειλούν τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ ότι «την επόμενη φορά θα πέσουν πιστολιές», θυμίζοντας εποχές Ρίνγκο... Τελικό σκορ: ΠΑΟ - ΑΕΚ 0 - 0

* * *

Αυτή είναι η εικόνα του επαγγελματικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, όπως αποτυπώνεται από την προτελευταία αγωνιστική, που φέρνει τον Ολυμπιακό στην 1η θέση να είναι πλέον το φαβορί για τον τίτλο. Τα γεγονότα που για άλλη μια φορά συνέβησαν στα γήπεδα δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της άγριας εμπορευματοποίησης του αθλήματος με τα τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα να παίζουν μονότερμα με μοναδικό σκοπό το κέρδος. Αυτά τα συμφέροντα είναι που καλλιεργούν το φανατισμό των λεγόμενων «φιλάθλων», οι οποίοι πότε μπαίνουν στο γήπεδο και χτυπούν αθλητές, πότε επιτίθενται με ρατσιστικά συνθήματα σε ποδοσφαιριστές (σ.σ. περίπτωση Αμπονσά) και πότε διακόπτουν αγώνες και μερικές φορές λειτουργούν και ανεξέλεγκτα Ετσι, το ποδόσφαιρο, όπως και όλα τα υπόλοιπα αθλήματα χρησιμοποιείται μόνο για να αβγαταίνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι χορηγοί.

Τα αίσχη στο γήπεδο του Αρη «Κλεάνθης Βικελίδης», επισκίασαν κάθε άλλο γεγονός, αλλά - μαζί με τη στάση των οπαδών του ΠΑΟΚ και άλλα μικρότερης εμβέλειας γεγονότα - ταυτόχρονα «φώτισαν» το πραγματικό πρόσωπο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Πρόβα τίτλου έκαναν στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι «ερυθρόλευκοι». Κέρδισαν τον Πανιώνιο και το τελευταίο σφύριγμα του Βασσάρα, στη «Λεωφόρο», τους έστειλε στην κορυφή της βαθμολογίας. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμεναν στο 0-0. Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός ήταν λίγος και σχετικά άτυχος (διπλό δοκάρι Κωνσταντίνου). Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη (επισημοποίησε χτες την απόκτηση του Λάκη για τρία χρόνια). Η πικρή γεύση όμως, μεγιστοποιήθηκε όταν ο ο διαιτητής δεν καταλόγισε οφθαλμοφανές πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Στο Χαριλάου οι οπαδοί του Αρη δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση και - εάν εφαρμοστούν οι νόμοι - θα έχουν υπογράψει τον υποβιβασμό της ομάδας τους. Εριξαν καπνογόνα στα αποδυτήρια του Ηρακλή, έμπαιναν στο γήπεδο όποτε ήθελαν, χτύπησαν αντιπάλους. Ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Κατσιαμπής, βγήκε από το νοσοκομείο με κολάρο, αυχενικές και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ένα σχίσιμο στην εσωτερική πλευρά του ζυγωματικού. Ο Αμπάρης... μόνο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις... Επίσης ενδεικτικό των υφισταμένων ηθών και καταστάσεων είναι ότι συνελήφθησαν μόλις 5 άτομα και οι παράγοντες του Αρη, τολμούν να καταθέτουν ένσταση για κακή διακοπή!... Επεισόδια έγιναν και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μεταξύ οπαδών και αστυνομικών.

Η Καλαμαριά κέρδισε τον ΠΑΟΚ και εξασφάλισε την παραμονή της.

  • Στο μεταξύ, στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Λάρισα και Λεβαδειακός εξασφάλισαν και μαθηματικά την άνοδό τους στη μεγάλη κατηγορία. Η τρίτη θέση θα κριθεί ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και τον Ακράτητο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ