Κυριακή 22 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστική πράξη νέων

Εκθεση ζωγραφικής των αποφοίτων και τελειοφοίτων του Δ` Εργαστηρίου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, θα παρουσιαστεί από αύριο 23/5 -5/6 στην Ενωση Πτυχιούχων ΑΣΚΤ (Θόλου και Πανός 19, Πλάκα). Πρόκειται για εικαστικές εργασίες των αποφοίτων 2004 και τελειοφοίτων 2005, σε επιμέλεια των Γιάννη Βαλαβανίδη (ζωγράφος, καθηγητής ΑΣΚΤ) και Μιχάλη Μανουσάκη (ζωγράφος, επίκουρος καθηγητής ΑΣΚΤ).

Οπως σημειώνουν οι διοργανωτές: «Εχουμε ακούσει πολλές φορές ότι η τέχνη δε διδάσκεται. Λέγεται μάλιστα ότι στη σημερινή εποχή η καλλιτεχνική διδασκαλία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Τέτοιες απόψεις μαρτυρούν την αδυναμία των ημιμαθών, εκείνων που δεν αντιλαμβάνονται με τι τρόπο και σε ποιον βαθμό, μέσω της εκπαίδευσης, οι ραγδαίες μεταβολές στη θεωρητική σκέψη και στην κοινωνική λειτουργία των τεχνών εγγράφονται στη συνείδηση του νέου καλλιτέχνη και γίνονται καλλιτεχνική πράξη».

«Η καλλιτεχνική πράξη οφείλει να ενσωματώνει την οξυμένη κριτική στάση απέναντι στα έτοιμα συστήματα και τις τρέχουσες ευκολίες που απειλούν τη γνησιότητα της προσωπικής του έκφρασης... Η γνώση και ο σεβασμός των κατακτήσεων της τέχνης φέρνει το νέο καλλιτέχνη πιο κοντά στην εποχή του, τον βοηθάει να διαχειριστεί με τους δικούς του όρους το έργο του και την καλλιτεχνική του παρουσία. Πάνω απ' όλα, η καλλιτεχνική πράξη μέσα στο εργαστήριο πρέπει να οδηγεί στην κατάκτηση της αυτογνωσίας και να πείθει τον αυριανό καλλιτέχνη ότι φεύγοντας από τη Σχολή, η σπουδή και ο αγώνας συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ