Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εμπαιγμός για τις αγρότισσες

Να «πουλήσει» κυβερνητικό ενδιαφέρον για τους γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς, επιχείρησε χτες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντός ανακοινώνοντας κάποιες ψευτοπρωτοβουλίες και δράσεις...

Η κυβέρνηση, που εφαρμόζει κατά γράμμα την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και που οδηγεί στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά, ψάχνει για φρου - φρου επικοινωνιακών εντυπώσεων στην προκειμένη περίπτωση. Γιατί, ενώ η κατεύθυνση είναι η συρρίκνωση και η μετατροπή των συνεταιρισμών σε ανώνυμες εταιρίες, που θα λειτουργούν υπέρ μεγαλοαγροτών και βασικά υπέρ εμποροβιομηχάνων και πολυεθνικών, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώνει ότι καταβάλει ουσιαστική προσπάθεια για τη στήριξη της γυναίκας της υπαίθρου και των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών.

Είναι φανερό, πως και η κυβέρνηση της ΝΔ, εμπαίζει - έτσι κι αλλιώς - τις αγρότισσες, μαζί με τους αγρότες άνδρες τους. Χτες, μάλιστα, επέλεξε να τις «δουλέψει» ξεχωριστά. Γιατί ακόμα και στους λεγόμενους γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς, στην ουσία, δεν παρέχεται καμία ουσιαστική στήριξη. Κάτι εκπαιδευτικά προγράμματα ανακοινώθηκαν, που δεν αφορούν την πρωτογενή παραγωγή, αλλά την τυποποίηση - μεταποίηση και εμπορία κάποιων αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, καθώς και τον αγροτοτουρισμό. Πρόκειται για «προγράμματα» που έτσι κι αλλιώς θα γίνονταν και αποτελούν άλλο ένα επιδοτούμενο άλλοθι της ΕΕ. Επιπλέον δεν μπορει να θεωρηθεί ως ουσιαστικό μέτρο στήριξης, η συνδρομή του υπουργείου για τη συμμετοχή γυναικείων συνεταιρισμών σε γιορτές και εκθέσεις, όπως επίσης ανακοινώθηκε χτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ