Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Στο «σφυρί» η «Βαμβακουργία »

Απάτη και κοροϊδία για τους πρώην εργαζομένους της τα σενάρια δήθεν επαναλειτουργίας της

Κοροϊδία σε βάρος των 700 πρώην εργαζομένων της «ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑΣ ΒΟΛΟΥ ΑΕ» αποτελούν τα κατασκευασμένα σενάρια για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της επιχείρησης, με αφορμή τη διεξαγωγή νέου πλειστηριασμού για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της, που θα γίνει στις 12 του Ιούνη. Μάλιστα, πολλές είναι οι πληροφορίες που διαρρέουν και κάνουν λόγο για την ύπαρξη ενός Ελληνα επιχειρηματία που ενδιαφέρεται δήθεν για την επαναλειτουργία της «Βαμβακουργίας».

Το ότι δεν είναι στις προθέσεις της εκκαθαρίστριας εταιρίας «ΕΘΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ», που δημοσίευσε ήδη τη σχετική πρόσκληση για την υποβολή προσφορών, να επαναλειτουργήσει την επιχείρηση, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ξεπουλά κομμάτι κομμάτι τα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είναι κτιριακές εγκαταστάσεις, εκτάσεις που ανήκουν στην επιχείρηση, μηχανήματα, μεταφορικά μέσα καθώς και έτοιμα προϊόντα και πρώτες ύλες. Και αν κάτι λειτουργήσει, αυτό θα είναι ένα τμήμα της, π.χ., το κλωστήριο, που δεν πρόκειται ν' απασχολήσει πάνω από μερικές δεκάδες εργαζόμενους.

Σ' αυτή την κατεύθυνση - για μη επαναλειτουργία - κινείται άλλωστε και η εμπλοκή του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που θέλει ν' αγοράσει το οικόπεδο όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, για την κατασκευή εργατικών κατοικιών. Μάλιστα, την υποβολή προσφορών του ΟΕΚ στο διαγωνισμό έσπευσε να επιβραβεύσει και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Αντ. Τυλιγάδας, καθώς και ο Θ. Νάκος, βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ. Η «ΕΘΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ», στον προηγούμενο διαγωνισμό, που είχε γίνει στις 16 του Μάρτη, είχε απορρίψει την προσφορά του ΟΕΚ που ήταν 1,350 δισ. δραχμές, όπως και τις προσφορές ενός Ταϊλανδού επιχειρηματία, ύψους 500 εκατομμυρίων δραχμών, για την αγορά των μηχανημάτων, και ενός Ελληνα επιχειρηματία, ύψους 200 εκατομμυρίων δραχμών για την αγορά εξαρτημάτων.

Επιπλέον, η εκκαθαρίστρια εταιρία, που έχει λαμβάνειν περίπου 10 δισ. δραχμές από τη «Βαμβακουργία», δεν κάνει λόγο πουθενά για την καταβολή όσων χρημάτων οφείλονται στους πρώην εργαζόμενους - το ποσό αγγίζει τα 2 δισ. δραχμές - γεγονός που σημαίνει ή ότι δεν πρόκειται να πάρουν δραχμή από τα οφειλόμενα, ή ότι το πολύ να πάρουν κάποια «ψίχουλα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ