Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ι. ΣΤΡΑΤΟΣ
Ιδιαίτερα θετικός ο απολογισμός

Νέο ρόλο, αυτό του συνδιαμορφωτή, αν όχι του αποκλειστικού διαμορφωτή της οικονομικής πολιτικής της χώρας, επιζητούν τώρα οι μεγαλοβιομήχανοι της χώρας, διεκδικώντας να διαδραματίσουν τον κεντρικό ρόλο στις «νέες συνθήκες» που δημιουργούνται τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Το παραπάνω συμπέρασμα, εξάγεται από τη χτεσινή Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, από το βήμα της οποίας, ξαναέθεσαν με μεγαλύτερη επίταση της αξιώσεις τους, και πέρα από τα γενικότερα ελαφρά εγκώμια που διατύπωσαν για την κυβερνητική πολιτική, της άσκησαν και... κριτική για τις σοβαρές... καθυστερήσεις στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Από το ίδιο βήμα, τόσο ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, όσο και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, έδωσαν «όρκο» υποτέλειας στους μεγαλοβιομηχάνους της χώρας, υιοθετώντας πλήρως τις αξιώσεις τους. Εξαιρετικά επαινετικός ήταν ο Ι. Στράτος και για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία «συμπαρατάσσεται με τους βιομηχάνους απέναντι στον κοινό αντίπαλο που είναι ο διεθνής ανταγωνισμός»!

Οπως ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΒ, Ιάσων Στράτος, στον απολογισμό της συνέλευσης, «προβλήματα και καθυστερήσεις ασφαλώς υπήρξαν, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι θετικό και είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί πιστεύουμε ότι ο ΣΕΒ όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλε, στο μέτρο βέβαια των δυνάμεών του, για να πραγματοποιηθεί το θετικό αποτέλεσμα». Το «θετικό αποτέλεσμα», όπως το εννοούν οι βιομήχανοι της χώρας, είναι η ένταξη στην ΟΝΕ και η συμβολή του ΣΕΒ σ' αυτό, η συνεχής παρέμβαση προς την κυβέρνηση για τη... συνεπή εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που θα οδηγούσε στην ικανοποίηση των κριτηρίων της ένταξης στην ΟΝΕ. «Προτείναμε - συνεχίζεται στον απολογισμό - την εφαρμογή μιας πολιτικής που όχι μόνο θα εξασφαλίσει την είσοδο στην ΟΝΕ, αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά την ένταξη».

Πέρα από τα «εγκώμια» για την κυβερνητική πολιτική, ο Ι. Στράτος είχε και ένα... καλό λόγο για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αναφερόμενος ειδικότερα στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Στον απολογισμό του ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρει επί λέξει: «οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία βλέπουν τα πραγματικά τους εισοδήματα να βελτιώνονται συνεχώς, ακόμα και σε δύσκολες περιόδους. Και, χάρις στην προσέγγισή μας με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, η λογική της αντιπαράθεσης έχει δώσει τη θέση της στο πνεύμα της συμπαράταξης απέναντι στον κοινό αντίπαλο, που είναι ο διεθνής ανταγωνισμός»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ