Σάββατο 21 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ωρα τελικού

Ολυμπιακός και Αρης θα κοντραριστούν στην Πάτρα για το τρόπαιο

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν διεκδικούν Ολυμπιακός και Αρης
Τον πρώτο τίτλο της σεζόν διεκδικούν Ολυμπιακός και Αρης
Ο πρώτος εγχώριος τίτλος θα αποκτήσει σήμερα το βράδυ ιδιοκτήτη. Ολυμπιακός και Αρης, στο Παμπελοποννησιακό στάδιο (19.00, ΝΕΤ), διεκδικούν το Κύπελλο, ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες. Οι - τυπικά γηπεδούχοι - «ερυθρόλευκοι» από την κορυφή της βαθμολογίας, με την ψυχολογία στα ύψη, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» - όντας με το... ενάμισι πόδι υποβιβασμένοι - με σωρεία προβλημάτων και ψυχολογία στο ναδίρ. Λογικά, λοιπόν, οι μεν έχουν χριστεί φαβορί και οι δε αουτσάιντερ. Οπως πολλάκις όμως έχει αποδειχτεί στο άθλημα - και επισημαίνουν στελέχη αμφοτέρων των ομάδων - μετά το σφύριγμα της έναρξης μπορεί να «ανατραπεί η λογική».

Στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζουν το σημερινό παιχνίδι ως πρώτο βήμα στην απόλυτη αγωνιστική επιτυχία (νταμπλ). Αποδέχονται τον τίτλο του φαβορί, αλλά ταυτόχρονα φροντίζουν αυτό να μη λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά. Κυρίως ο Μπάγεβιτς, που φοβάται ότι ενδεχόμενη χαλαρότητα των παιχτών του - από την πραγματικότητα του Αρη - ίσως οδηγήσει σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Ζητάει επιβεβαίωση του τίτλου, εντός παιδιάς, και τους επισημαίνει ότι δεν έχουν κερδίσει «από τ' αποδυτήρια». «Ο Αρης δεν πάει στην Πάτρα για να χάσει με κάτω τα χέρια. Μας περιμένει πολύ δυνατό παιχνίδι, με μαν του μαν, μαρκαρίσματα και πάρα πολύ τρέξιμο. Θα μπουν στο παιχνίδι με τσαμπουκά, για να διεκδικήσουν ό,τι μπορέσουν. Μπορεί να έχουν προβλήματα, αλλά οπωσδήποτε θα κοιτάξουν να κάνουν κάτι. Να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι, αποφασισμένοι και να μπούμε στο παιχνίδι όπως πρέπει», επαναλαμβάνει συνεχώς. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και μάλλον θα παρατάξει την ίδια 11άδα που χρησιμοποίησε και με τον Πανιώνιο.

Στην πλευρά του Αρη, προσπαθούν - όπως οι ίδιοι αναφέρουν - να «μαζέψουν τα κομμάτια τους». Στην έτσι και αλλιώς άσχημη χρονιά, ήρθε να προστεθεί η απόφαση του αθλητικού δικαστή, που ουσιαστικά τους υποβιβάζει (από τώρα). Μεγάλο ζητούμενο λοιπόν για τον Χατζάρα και τους παίχτες του, αν θα βρουν τις ψυχικές δυνάμεις να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις μιας τέτοιας αναμέτρησης. Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός ευελπιστεί ότι μπορεί η ομάδα να στεφθεί κυπελλούχος, ύστερα από 35 χρόνια, και δηλώνει: «Είναι ένας τελικός και όλα γίνονται. Εχουμε τις δυνατότητες να φέρουμε στη Θεσσαλονίκη το Κύπελλο. Πρέπει να αφήσουμε για λίγο πίσω μας τη στεναχώρια, τις αποφάσεις και τα τελευταία γεγονότα». Αν οι «κιτρινόμαυροι» τα καταφέρουν, θα φανεί το βράδυ. Μοναδικό ερωτηματικό ο ανέτοιμος (λόγω τραυματισμού) Σανχούρχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ