Πέμπτη 26 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Υπόθεση ... Ριβάλντο

Ο Βραζιλιάνος με όμορφο γκολ στο Καυταντζόγλειο χάρισε τον τίτλο στον Ολυμπιακό. Στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο ΠΑΟ που γύρισε νικητής από την Κρήτη

Ο Ριβάλντο έδωσε τον τίτλο στον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟ, αν και νίκησε στο Ηράκλειο, έμεινε δεύτερος

Sportidea

Ο Ριβάλντο έδωσε τον τίτλο στον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟ, αν και νίκησε στο Ηράκλειο, έμεινε δεύτερος
Μπορεί το σκηνικό της αγωνίας που διακατείχε το φετινό πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής να μην έλειψε ούτε και την 30ή αγωνιστική, εντούτοις το σίγουρο είναι ότι στο φινάλε δεν άλλαξε τίποτα. Ο Ολυμπιακός, με τη νίκη επί του Ηρακλή, τέσσερις μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, στέφθηκε και πρωταθλητής ...οδηγώντας στον Πειραιά το 8ο πρωτάθλημα τα τελευταία 9 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι επικράτησε του ΟΦΗ, θα αρκεστεί στη δεύτερη θέση, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η ΑΕΚ ολοκλήρωσε επιτυχημένα τη χρονιά επικρατώντας της Καλαμαριάς. Από τους κερδισμένους του φινάλε θα πρέπει να θεωρείται το Αιγάλεω, αφού εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, συνδυάζοντάς τη με σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Στο Καυταντζόγλειο ο Ριβάλντο τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει μετά τον τελικό του Κυπέλλου ότι χρωστούσε ένα ακόμη γκολ. Με μια σπουδαία ενέργεια στο 61΄ ο Βραζιλιάνος έγραψε το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Ενα παιχνίδι που διεξήχθη κάτω από άσχημες συνθήκες αφού η βροχή είχε μετατρέψει τον αγωνιστικό χώρο σε ...βούρκο. Στην αντίπερα όχθη ο Ηρακλής πάλεψε στα ίσια τον υποψήφιο πρωταθλητή και παράλληλα φωνάζει για τη διαιτησία του Τεροβίτσα, αφού, όπως υποστηρίζει, του αρνήθηκε πέναλτι στο 32΄(υποστηρίζουν ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ταραλίδη), αλλά και για ορισμένα οφσάιντ που δόθηκαν λαθεμένα. Πάντως, ο «Γηραιός» είχε και δυο πολύ καλές ευκαιρίες, με τον Παπαποστόλου (52΄) και τον Σεϊτά (77΄).

Στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός σημείωσε μια από τις πιο ...πικρές του νίκες. Μπορεί να επικράτησε του ΟΦΗ με 2-1 όμως αυτό δεν ήταν αρκετό εκτός από το γεγονός της δεύτερης θέσης και της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, σε ένα παιχνίδι συμπτώσεων ο Μιχάλης Κωνσταντίνου σημείωσε το δεύτερο γκολ ακριβώς το ίδιο λεπτό με τον Ριβάλντο, κόβοντας απότομα τα πανηγύρια των «πρασίνων». Πριν από αυτό οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με τον Γκέκα στο 18΄ για να ισοφαρίσει ο ΟΦΗ στο 52΄ με τον Μαχλά.

Μπορεί να άργησε αλλά η ΑΕΚ πέτυχε τελικά στο ΟΑΚΑ εύκολη νίκη επί της Καλαμαριάς με 3-0 χάρη στα γκολ των Σέζαρ (71΄), Κρασσά (81΄), Λυμπερόπουλου (85΄) τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Μια από τις πιο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες πέτυχε το Αιγάλεω που επικράτησε στην Τούμπα με 4-2 του ΠΑΟΚ. Τρία γκολ για τους νικητές πέτυχε ο Νικολόπουλος (35΄, 50΄, 85΄) και ένα ο Μπάρκογλου (44`). Για τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν σκόραραν οι Μίετσελ (20΄) και Σαλπιγγίδης (44΄).

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν: Πανιώνιος-Εργοτέλης 2-0, Κέρκυρα-Χαλκηδόνα 1-3, Καλλιθέα-Αρης 3-1. Ιωνικός-Ξάνθη 1-1.

Η τελική βαθμολογία: Ολυμπιακός 65, Παναθηναϊκός 64, ΑΕΚ 62, Ξάνθη 50, ΠΑΟΚ 46, Αιγάλεω 45, Ηρακλής 41, Χαλκηδόνα 38, Καλλιθέα 37, Ιωνικός 36, Πανιώνιος 35, Καλαμαριά 33, ΟΦΗ 32, Αρης 25, Εργοτέλης 20, Κέρκυρα 17.

  • Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ηρακλή ο Ντούσαν Μπάγεβιτς άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την παραμονή του ή όχι στον πάγκο των πρωταθλητών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ