Κυριακή 29 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βαστάζοι της αντεργατικής πολιτικής

Ενθερμος υποστηρικτής της αντεργατικής πολιτικής, που εφαρμόστηκε στον ΟΤΕ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να είναι η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ. Ποτέ δεν αντέδρασαν στην πορεία ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ. Αντιθέτως, υπογράφουν το ένα μετά το άλλο τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου, συμβάλλοντας στη διαρκή μείωση του προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας. Αποδέχτηκαν και αποδέχονται το θεσμό των εκτάκτων, ενώ έχουν κάνει ευαγγέλιο την αρχή του ανταγωνισμού, στην οποία θυσιάζουν καθημερινά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αποκορύφωμα του ρόλου τους ως εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών ήταν η υπογραφή τους στη Σύμβαση της ντροπής και στη γενικότερη συμφωνία, που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις και χτυπά παραπέρα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Παρόλο που η συμφωνία αυτή υπογράφτηκε μόνον από τις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, τεράστια ευθύνη φέρει και η παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία» (ΣΥΝ), που συμμετείχε όλο το προηγούμενο διάστημα στο στημένο «διάλογο» που οδήγησε στην υπογραφή της αντεργατικής συμφωνίας. Η διαφωνία και η αποχώρηση της τελευταίας στιγμής από το διάλογο - κατά την προσφιλή τακτική των παρατάξεων του ΣΥΝ σε όλα τα συνδικαλιστικά επίπεδα - δε φθάνουν για να αποποιηθεί των ευθυνών που έχει.

Προχτές Παρασκευή, κατά την πρώτη μέρα του Απολογιστικού Συνεδρίου της ΟΜΕ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΜΕ, η συμφωνία να συζητηθεί ως πρώτο και ξεχωριστό θέμα, ενώ και ορισμένοι σύνεδροι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» απέφυγαν να τοποθετηθούν, ψηφίζοντας λευκό. Κατά την ψηφοφορία, οι σύνεδροι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έπραξαν το «θεάρεστο έργο τους», υπερψηφίζοντας τη συμφωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ