Κυριακή 5 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Τοπάλοβ μπροστά από Ανάντ και Κράμνικ

Καλλιτεχνικό Σκάκι: Για 4η χρονιά πρωταθλητής ο Κ. Πρέντος

Στις 1 και 2 Οκτώβρη ο τελικός του Διασυλλογικού Κυπέλλου

Ποιος είπε ότι το Σκάκι δεν έχει θέαμα; Η γεμάτη από χαρά και ικανοποίηση έκφραση του νεαρού σκακιστή, είναι και η απάντηση!
Ποιος είπε ότι το Σκάκι δεν έχει θέαμα; Η γεμάτη από χαρά και ικανοποίηση έκφραση του νεαρού σκακιστή, είναι και η απάντηση!
Δύσκολα τα πράγματα για τους κορυφαίους στο αναμενόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που όπως είναι γνωστό θα διεξαχθεί το φθινόπωρο στην Αργεντινή. Εάν μάλιστα, ισχύσει και εκεί ο περιορισμός των ισοπαλιών, τότε πραγματικά σκακιστές «αντοχής», όπως ο Βούλγαρος GM Βεσελίν Τοπάλοβ (2778), θα κάνουν την έκπληξη στην ανάδειξη του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Στο ισχυρό διεθνές τουρνουά της Σόφιας, ο Τοπάλοβ ξεπερνώντας πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές και διεκδικητές, κατέκτησε την πρώτη θέση με 6,5 β. σε 10 αγώνες, ενώ ο Ινδός Β. Ανάντ (2785) πήρε την 2η θέση με 5,5 βαθμούς.

Εντύπωση προκάλεσε η μειωμένη απόδοση του Βλ. Κράμνικ (5η-6η θέση μαζί με τον Αγγλο Μ. Ανταμς), ενώ η αντικαταστάτης του, στο Παγκόσμιο, Τζούντιθ Πόλγκαρ πήρε την 3η-4η θέση με 5 βαθμούς μαζί με τον Πονομαριόφ.

* Στο φιλόξενο στέκι του Καλλιτεχνικού Σκακιού, στο εντευκτήριο του «Ζήνωνα» Γλυφάδας, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λύσης Προβλημάτων, με διοργανωτές τον δραστήριο τοπικό σύλλογο, και την ΕΣΟ, ενώ κριτής ήταν ο γνωστός συνθέτης Χάρης Φουγιαξής.

Νικητής, για τέταρτη (4η) συνεχή χρονιά ο Θεσσαλονικιός Κώστας Πρέντος. Δεύτερος ο Τάσος Αλεξάνδρου από την Πάτρα και τρίτος ο έμπειρος Ανδρέας Παπασταυρόπουλος.

* Οι ομάδες Μάτι Αττικής, ΣΟ Καβάλας, Ενωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης και «Κύδων» Χανίων θα αγωνιστούν αρχές Οκτώβρη για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Ελλάδας 2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ