Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει στρατό στην Κιργιζία

Η κινεζική κυβέρνηση «εξετάζει σοβαρά» το ζήτημα της αποστολής κινεζικών στρατευμάτων στην Κιργιζία. Αυτό γράφει στις 31/5 η εφημερίδα «Χουασιά Σιμπάο», σύμφωνα με δήλωση του Λιου Τζιαντσάο, επίσημου εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της ΛΔ της Κίνας.

Οπως μετέδωσαν από τις 25 Μάη πολλά ΜΜΕ, ο εκτελών χρέη Προέδρου της Κιργιζίας Κ. Μπακίεφ δήλωσε πως εξαιτίας των γεγονότων στο Ουζμπεκιστάν και του μεγάλου κύματος των προσφύγων στις νότιες περιοχές της Κιργιζίας, η χώρα του είναι σύμφωνη να εγκατασταθούν στρατιωτικές δυνάμεις της Οργάνωσης του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (στο οποίο συμμετέχουν Ρωσία, Λευκορωσία, Αρμενία, Καζαχστάν, Κιργιζία και Τατζικιστάν), όσο και της Οργάνωσης Συνεργασίας της Σαγκάης, όπου εκτός της Ρωσίας, ηγετικό ρόλο παίζει και η Κίνα.

Οπως μεταδίδει το «ΡΙΑ-ΝΟΒΟΣΤΙ», ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ δεν παρέλειψε να τονίσει πως μέχρι τα σήμερα η Κίνα δεν έχει στρατεύματά της σε ξένες χώρες. «Η εγκατάσταση ενόπλων δυνάμεων στις νότιες περιοχές της Κιργιζίας μπορεί να αποβεί χρήσιμη για τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία, τους αποσχιστές και τον εξτρεμισμό», ανέφερε ο Λιου Τζιαντσάο.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ