Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΔΙΕΘΝΗ
Με αλληλλεγγύη θα νικήσουμε!

Εκδήλωση στην Πάτρα για τον αγώνα του κολομβιάνικου λαού

«Οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης του ελληνικού λαού που έχει πλούσια αγωνιστική παράδοση και ιστορία αποτελούν για τον κολομβιάνικο λαό μια μεγάλη απαντοχή, ένα φίλιο αεράκι που δροσίζει τις καρδιές και το μυαλό μας. Venseremos (Θα νικήσουμε)!».

Σε αυτόν το θερμό χαιρετισμό του Μιγκέλ Γκονσάλες, γενικού γραμματέα της Ενωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων της Κολομβίας, οι παρευρισκόμενοι που γέμισαν την αίθουσα στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΕΔΔΑ και της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας σε εκδήλωση αλληλεγγύης για το λαό της Κολομβίας, σηκώθηκαν όρθιοι και με ρυθμικά χειροκροτήματα απάντησαν με τα συνθήματα: «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών κάτω η Νέα Τάξη των Ιμπεριαλιστών», «στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

Ο Μ. Γκονσάλες αναφέρθηκε διεξοδικά στην καθημερινή παραβίαση των ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και των αγωνιστών, στην οποία πρωτοστατούν οι παραστρατιωτικές ομάδες της χώρας που βοηθούνται ποικιλοτρόπως τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην πρόσφατη σύλληψη τριών υψηλόβαθμων στελεχών των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας (FARC), των Σιμόν Τρινιδάδ, Σόνια και Ροδρίγο Γκράντα, των οποίων η σύλληψη - απαγωγή έγινε κατά παράβαση και του Διεθνούς Δικαίου σε Εκουαδόρ, Κολομβία και Βενεζουέλα αντίστοιχα, υπογράμμισε πως «οι συνθήκες κράτησής τους είναι απάνθρωπες. Μάλιστα ο Σ. Τρινιδάδ και η Σόνια έχουν εκδοθεί παρανόμως, κατά παράβαση του Συντάγματος, στις ΗΠΑ και κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ουάσιγκτον, ενώ ο Ροδρίγο Γκράντα κρατείται σε φυλακές της Κολομβίας, όπου είναι βέβαιο πως δε θα περάσει από δίκαιη δίκη».

Καταλήγοντας τόνισε: «Η αλληλεγγύη των λαών είναι απαραίτητη, προκειμένου να απελευθερωθούν περισσότεροι από 5.000 πολιτικοί κρατούμενοι που σαπίζουν στις φυλακές της Κολομβίας, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος προς την ελευθερία και δημοκρατία που εμείς, ο λαός της Κολομβίας, έχουμε αποφασίσει».

  • Αύριο Πέμπτη εκδήλωση αλληλεγγύη που διοργανώνει η ΕΕΔΔΑ και οι Νομικοί για την Ειρήνη, για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους πολιτικούς κρατούμενους στην Κολομβία θα γίνει στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (Ακαδημίας 60) στις 6.30 μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ