Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να διατηρηθεί ρωμαικός δρόμος στην Βέροια

Το ζήτημα της αμφιδρόμησης της οδού Μητροπόλεως στη Βέροια, που θα σημάνει την υποβάθμιση, ίσως ακόμη και την καταστροφή του ρωμαϊκού δρόμου που αποκαλύφθηκε το 1996, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Χουρμουζιάδης, με Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι «ο δρόμος αυτός αποτελεί το πιο σημαντικό κατάλοιπο της Αρχαίας Βέροιας και η καταστροφή του ή η οποιαδήποτε κακή μεταχείρισή του θα στερήσει την πόλη και τη χώρα από ένα στοιχείο του Αρχαίου Πολιτισμού». Ρωτά τέλος τον υπουργό τι προτίθεται να κάνει για να αποφευχθεί η καταστροφή του ρωμαϊκού δρόμου στη Βέροια.

Να σημειωθεί ότι το θέμα είχε συζητηθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το οποίο είχε γνωμοδοτήσει υπέρ του αιτήματος της δημοτικής αρχής για αμφιδρόμηση του δρόμου, επικαλούμενη λόγους... «ενίσχυσης» της εμπορικής κίνησης των καταστημάτων, αφού πρόκειται για την κεντρική οδική αρτηρία της πόλης.

Κατά της αμφιδρόμησης του δρόμου τάχθηκαν και δημότες της Βέροιας, με το ΣτΕ να προχωρά σε προσωρινή αναστολή των εργασιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ