Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αγίου Γεωργίου Κέρκυρας, με αποτέλεσμα, ανάμεσα σε άλλα, πολλές φορές οι οικισμοί της περιοχής να μένουν αποκλεισμένοι για αρκετό χρονικό διάστημα. Το θέμα αυτό φέρνουν με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Παναγιώτης Κοσιώνης, ζητώντας να χρηματοδοτηθούν άμεσα τα έργα αποκατάστασης του δικτύου.

Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, «τόσο το νησί της Κέρκυρας όσο και ο συγκεκριμένος δήμος, τα τελευταία χρόνια έχουν πληγεί επανειλημμένως από θεομηνίες, με αποτέλεσμα να γίνουν διάφορες ζημιές και βλάβες (αποκοπές οδών, κατολισθήσεις, μετακινήσεις εδαφών, κλπ.), οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον οδικό αποκλεισμό, για σημαντικό χρονικό διάστημα, οικισμών της περιοχής. Το 2002, η περιοχή έπαθε και πάλι ζημιές, αλλά μεγαλύτερης έντασης, αφού εκτός από το επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο έπαθαν ζημιές και ιδιοκτησίες κατοίκων».

«Παρότι όμως - συμπληρώνεται στην Ερώτηση - η περιοχή του δήμου κηρύχτηκε πλημμυροπαθής, ουσιαστικά, δεν πραγματοποιήθηκαν έργα αποκατάστασης, με συνέπεια οι φετινές, έντονες και μεγάλης χρονικής διάρκειας βροχοπτώσεις αλλά και διάφορα τοπικά σεισμικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή, να κάνουν το οδικό δίκτυο της περιοχής επικίνδυνο».

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, οι βουλευτές του ΚΚΕ πληροφορούν ότι «το οδικό δίκτυο του δήμου παρουσιάζει διάφορες βλάβες, όπως καθιζήσεις τμημάτων των οδών, ολίσθηση αυτών, αποκοπή διαφόρων τμημάτων κλπ., οι οποίες με την πάροδο του χρόνου έχουν επεκταθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα και σε παρακείμενες στις οδούς αυτές ιδιοκτησίες (κυρίως κτίρια). Ο δήμος αδυνατεί να αντιμετωπίσει εξ ιδίων πόρων τις εκτεταμένες αυτές καταστροφές. Προκειμένου να προχωρήσει την αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου που ανήκει σ' αυτόν, επιβάλλεται να χρηματοδοτηθεί άμεσα ο δήμος με το ποσό του 1.000.000 ευρώ. Επιπλέον είναι αναγκαίο να χρηματοδοτηθεί και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τουλάχιστον με το ποσό των 2.000.000 ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ