Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Απολογίες Σερίφη, Κασίμη

Με τις απολογίες των Γιάννη Σερίφη και Μιχάλη Κασίμη, ολοκληρώθηκαν χτες οι απολογίες των κατηγορούμενων για δέκα βομβιστικές ενέργειες, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει ο ΕΛΑ, ενώ τη Δευτέρα με την έναρξη των αγορεύσεων των εισαγγελέων και των συνηγόρων η δίκη, μετά από 5 μήνες, μπαίνει στο τελικό της στάδιο.

«Από ποια έρευνα και τι νέα στοιχεία πέρα από αυτά του ανακριτή Ζερβομπεάκου, που είχε εισηγηθεί την αθώωσή μου, βρήκαν και με παρέπεμψαν σε νέα δίκη;» αναρωτήθηκε ο Γ. Σερίφης. Ακολούθως, σημείωσε πως όλοι οι δικαστές, που παίζοντας το ρόλο των ασφαλιτών τον παρέπεμψαν, έχουν προαχθεί. Αναφερόμενος στη δίκη τη χαρακτήρισε στημένη, ενώ σχολιάζοντας τα όσα έχει πει ο Χρήστος Τσιγαρίδας, που έχει αναλάβει την ευθύνη της συμμετοχής του στον ΕΛΑ, είπε: «Ο αναλαμβάνων την ευθύνη δεν μπορεί να το αποδείξει, αντιφάσκει και δεν προσφέρει τίποτε άλλο εκτός από το να νομιμοποιεί την Κυριακίδου, τον Ζήση και την Ασφάλεια».

Ο Μιχάλης Κασίμης στην απολογία του επισήμανε ότι ενώ στην πρώτη δίκη ομόφωνα είχε αθωωθεί για την κατηγορία της συμμετοχής στον ΕΛΑ, τώρα δικάζεται για πράξεις αυτής της οργάνωσης. Ο Κώστας Αγαπίου δήλωσε πως ό,τι και αν πουν στις αγορεύσεις τους οι διορισμένοι από το δικαστήριο συνήγοροί του, δεν τον εκπροσωπούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ