Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Εκδηλώσεις σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Από αύριο το κεντρικό διήμερο εκδηλώσεων της Σπουδάζουσας Αθήνας στο Πάντειο

Από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ξεκινούν φέτος οι εκδηλώσεις του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή το οποίο έχει κεντρικό σύνθημα «Μαθαίνουμε την αλήθεια, αλλάζουμε τον κόσμο».

Σήμερα Πέμπτη, στις 3 μ.μ. η Τομεακή Οργάνωση ΑΣΟΕΕ διοργανώνει συζήτηση για τον ελεύθερο και τον εργάσιμο χρόνο, στο αμφιθέατρο Β. Θα μιλήσουν η Ζωή Λαζάνη, εκ μέρους της ΟΓΕ και ο Θοδωρής Κούτρας, εκ μέρους του ΠΑΜΕ.

Σήμερα επίσης ολοκληρώνεται το διήμερο εκδηλώσεων της Τομεακής Οργάνωσης ΤΕΙ Λαμίας της ΚΝΕ στους χώρους του Ιδρύματος (οι συζητήσεις θα γίνονται στο Μικρό Αμφιθέατρο). Σήμερα, οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών με ειδική συζήτηση και εκδήλωση για τον Πάμπλο Νερούδα. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με ζωντανή ρεμπέτικη μουσική στην ταβέρνα «Απτάλικο».

Το ΝΣ Σερρών της ΚΝΕ διοργανώνει σήμερα εκδήλωση στο χώρο των Εργαστηρίων Βαρέας Τεχνολογίας. Από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 10 βράδυ στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα για την Παιδεία, το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας, τα ναρκωτικά, εκθέσεις φωτογραφίας και βιβλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναυλίες και γλέντι.

Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 4 Ιούνη, η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας πραγματοποιεί το κεντρικό διήμερο εκδηλώσεών της, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η πρώτη μέρα θα είναι αφιερωμένη στην «Αντιφασιστική νίκη των λαών» και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Τσάρλι Τσάπλιν, βιβλιοπαρουσίαση, βιντεοπροβολή και απαγγελίες ποιημάτων για την αντιφασιστική νίκη, συναυλίες με λαϊκό και εργατικό τραγούδι. Η δεύτερη μέρα έχει κεντρικό θέμα τον «Κοινωνικό ρόλο της επιστήμης» και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει σχετική συζήτηση, θεατρικό αναλόγιο «Ο Γαλιλαίος» του Μπ. Μπρεχτ με τον Κώστα Καζάκο, κινηματογραφικό αφιέρωμα σε δημιουργούς της Λατινικής Αμερικής, και συναυλίες, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει αυτή με τον Λάκη Παπαδόπουλο. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν και τις δύο μέρες από τις 7 το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ