Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Πέταξε ο... Δικέφαλος

H AEK έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο φετινό τελικό του πρωταθλήματος της Α1 αφού χτες νίκησε για τρίτη φορά το Μαρούσι με 69-63. Αντίθετα Παναθηναϊκός και Πανιώνιος θα τα ξαναπούν σε πέμπτο παιχνίδι όπου νικητής παίρνει την πρόκριση.

Στο κλειστό του Γαλατσίου, σε ένα παιχνίδι ντέρμπι όπου την τιμητική τους είχαν οι άμυνες εκατέρωθεν, η Ενωση έδειξε πιο αποφασισμένη για τη νίκη. Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ μέχρι το τέλος χάρις στην πολύ καλή ευστοχία των παικτών της, ιδιαίτερα εντός παιδιάς. Το Μαρούσι από την άλλη, αν και προσπάθησε να δώσει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, δεν τα κατάφερε αφού εγκλωβίστηκε στην πολύ καλή άμυνα των γηπεδούχων.

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος νίκησε για δεύτερη φορά τον Παναθηναϊκό με 70-67 αφού είχε το... πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Με κορυφαίο τον Ουότσον (27π) οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό σε όλο το πρώτο μέρος ενώ ακόμα και όταν στην τρίτη περίοδο οι «πράσινοι» ανέκαμψαν πλησιάζοντας στο σκορ (49-47) οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα χάρις στις σωστές επιλογές στην επίθεση. Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι έγινε ντέρμπι αλλά οι Νεοσμυρνιώτες με καλή άμυνα δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να πάρει κεφάλι στο σκορ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ