Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ
Κατάληψη λόγω οικονομικού αδιεξόδου

Δεν ήταν λίγοι οι πολιτικοί παράγοντες του δικομματισμού που πριν από ένα χρόνο, τέτοια εποχή, διαφήμιζαν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας μιλώντας για «νέα εποχή» στον ελληνικό αθλητισμό. Ομως, η αλήθεια είναι διαφορετική. Στον αθλητισμό του καπιταλιστικού συστήματος τα πάντα μετατρέπονται σε εμπόρευμα προς πώληση. Και όταν δεν «πουλάνε» αφήνονται στη μοίρα τους...

Ετσι, ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες τα οικονομικά προβλήματα ανάγκασαν τους αθλητές της πάλης - μεταξύ αυτών και Ολυμπιονίκες - να προβούν σε κατάληψη των γραφείων της Ομοσπονδίας, αφού - με ανακοίνωσή τους - κατηγορούν την ίδια για «μέγιστη ανικανότητα στην οργάνωση, ανάπτυξη και οικονομική διαχείριση των κρατικών κονδυλίων που εισρέουν στα ταμεία της Ομοσπονδίας».

Στις κατηγορίες που προσάπτουν οι αθλητές προς την Ομοσπονδία και τον πρόεδρό της Θόδωρο Συνοδινό αναφέρεται ότι «η διοίκηση της ΕΟΦΠ κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ομοσπονδίας στα 2.5 εκατομμύρια ευρώ, να σταματήσει τις προετοιμασίες των εθνικών ομάδων, να αφήσει απλήρωτους αθλητές (10 μήνες οφειλόμενα) και τους προπονητές (15 μήνες οφειλόμενα), να διοργανώνει αγώνες σε καταγώγια, αλλά και να μην υπάρχει ούτε η στοιχειώδης οργάνωση και θέσπιση αξιόπιστων αγωνιστικών κριτηρίων».

Στη λίστα των αθλητών που έχουν υπογράψει την ανακοίνωση βρίσκονται όλα τα πρωτοκλασάτα ονόματα. Μεταξύ άλλων είναι οι Δημήτρης Αβράμης, Κώστας Θάνος, Αρτιόμ Κιουρεγκιάν, Λάζαρος Λοϊζίδης, Αμιράν Καρντάνοφ, Κώστας Αρκουδέας, Στάθης Τοπαλίδης, Μπεσίκ Ασλανασβίλι κ.ά.

Στην αντίπερα όχθη, η Ομοσπονδία πάλης με ανακοίνωσή της - αν και αναγνωρίζει τα προβλήματα των αθλητών τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζει «δικαιολογημένα» - εντούτοις ζητά πίστωση χρόνου και υπομονή μεταθέτοντας τις ευθύνες στο... παρελθόν. «Η τωρινή διοίκηση δεν μπορεί να χρεωθεί όλα τα δεινά του αθλήματος των τελευταίων 8-10 ετών» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ