Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΟΡΦΑΝΟΥ
Υποσχέσεις και ευχολόγια

Ολυμπιακές εγκαταστάσεις: Κλειστές για τον λαό όχι όμως και για τις ορέξεις των επιχειρηματιών (φώτο από κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά)
Ολυμπιακές εγκαταστάσεις: Κλειστές για τον λαό όχι όμως και για τις ορέξεις των επιχειρηματιών (φώτο από κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά)
Υποσχέσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα και ευχολόγια σχετικά με τον αθλητισμό μοίρασε χτες ανέξοδα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε. Ο υφυπουργός λοιπόν, είπε την ...άποψή του («... πρώτα πρέπει να αθλούμεθα και μετά να βγάζουμε πρωταθλητές»), εξέφρασε τη ...θέλησή του («να γεμίσουν τα στάδια από παιδιά») και περιέγραψε τα ...σχέδια της κυβέρνησης («να φροντίσουμε να υπάρχει μεγαλύτερη χρηματοδότηση στα σωματεία - κύτταρα του αθλητισμού, τα οποία ουσιαστικά παράγουν και τους νέους αθλητές»).

Ομως, όλα αυτά που με λόγια περιέγραψε απέχουν αρκετά από την πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή λοιπόν που υποσχόταν «λαγούς με πετραχήλια», η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φ.Π. Πετραλιά δήλωνε μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ότι η κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς στη διενέργεια των διαγωνισμών για το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων... Αυτών που κατασκευάστηκαν με χρήματα του λαού και των εργαζομένων.

Καλές οι υποσχέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού. Ιδιες ακριβώς με εκείνες των προκατόχων του του ΠΑΣΟΚ. Οπως ίδια είναι και η πολιτική τους. Ομως, η πραγματικότητα είναι η εξής:

  • Στην Αθήνα να υπάρχει ενάμισι (!) γήπεδο για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία.
  • Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις να παραχωρούνται στο μεγάλο κεφάλαιο.
  • Ο μαζικός - λαϊκός αθλητισμός να είναι ανύπαρκτος.
  • Η χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών σωματείων είναι όνειρο απατηλό.
  • Την ίδια στιγμή που τα δωράκια στους επιχειρηματίες του αθλητισμού έρχονται το ένα μετά το άλλο.

Ο υφυπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή μία ομάδα που ασχολείται με αυτό το θέμα, ετοιμάζει τις προτάσεις της για τη νέα περίοδο 2005-06, με βασικό στόχο να αυξήσουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης, άρα και τη δυνατότητα να έχουμε περισσότερα παιδιά». Υποστήριξε ακόμα ότι περίπου στο τέλος του μήνα θα είναι έτοιμος να ανακοινώσει πιο συγκεκριμένα πράγματα.

Κατά τα άλλα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε τις επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών αλλά και τη διαπίστωση «φαινομένων κακοδιαχείρισης». Δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία, υποστήριξε όμως πως όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι θα δημοσιοποιήσει τα πορίσματα και ότι θα γίνουν όσα προβλέπει η νομοθεσία. Ακόμα - στην απολογιστικού χαρακτήρα συνέντευξη - ξαναναφέρθηκε σε κάποιες κινήσεις διαχείρισης που έχουν γίνει σε τομείς όπως ο επαγγελματικός αθλητισμός, η βία, το ντόπινγκ κλπ. Δήλωσε αρνητικός σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο ποδόσφαιρο και προανήγγειλε απευθείας χρηματοδότηση των ΕΠΣ, μέσω του προϋπολογισμού, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τη διοίκηση στην ΕΠΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Χάθηκε η μπάλα» για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό (2020-11-07 00:00:00.0)
Ο Αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα, είναι ανάγκη και δικαίωμα (2020-02-28 00:00:00.0)
Προσπάθεια να κρυφτεί η πραγματικότητα (2010-12-08 00:00:00.0)
Σταθερά υπέρ του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού (2006-03-18 00:00:00.0)
Χόρτασαν υποσχέσεις (2003-12-10 00:00:00.0)
Αδιαφορούν για το μαζικό αθλητισμό (2003-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ