Τρίτη 7 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Συγκροτούνται οι ομάδες εθελοντών

Στο Καράκας έχουν εγκατασταθεί από χτες τα μέλη της Διεθνούς Προπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΔΟΕ) για το 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, σηματοδοτώντας την ένταση των ρυθμών προετοιμασίας για το φεστιβάλ που θα γίνει από τις 7 μέχρι τις 15 Αυγούστου. Επικεφαλής της ΔΟΕ είναι η Παγκόσμια Οργάνωση Δημοκρατικών Νεολαιών και σε αυτή συμμετέχουν 24 μέλη, ανάμεσα στα οποία και η ελληνική Εθνική Προπαρασκευαστική Επιτροπή, της οποίας συντονιστής είναι η ΚΝΕ. Την ελληνική ΕΠΕ θα εκπροσωπήσουν αρχικά ο Κυρ. Παπασταύρου και στη συνέχεια ο Αλ. Χαλβατζής, μέλη του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στο μεταξύ, η πρώτη ομάδα εθελοντών, που θα βοηθήσει για την επιτυχία του 16ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ) συγκροτήθηκε την περασμένη βδομάδα, σε πανηγυρική εκδήλωση που έγινε στην πλατεία Μιράντα, στην πόλη του Καράκας. Σύμφωνα με την κουβανική «Χουβεντούδ Ρεμπέλδε» («JR»), στην τελετή παραβρέθηκε η Τάνια ντε Αμέλιο, βουλευτής και αντιπρόεδρος της Εθνικής Προπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΕΠΕ) της Βενεζουέλας. Την ομάδα των εθελοντών αποτελούν 1.885 νέοι Βενεζουελάνοι, ενώ πλατιά είναι η προσφορά εθελοντών και σε άλλες περιοχές: στην πολιτεία της Μιράντα η ΕΠΕ καταγράφει 1.025 ενδιαφερόμενους, στην πολιτεία του Βάργας 329 και 951 στην πρωτεύουσα. Πέρα από τις κεντρικές εκδηλώσεις του 16ου ΠΦΝΦ, οι εθελοντές θα προετοιμάσουν για τους χιλιάδες επισκέπτες εναλλακτικές δραστηριότητες, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τους στόχους και την εξέλιξη της «μπολιβαριανής διαδικασίας», επισημαίνει η «JR».

Προχτές Κυριακή, η σημαία του ΠΦΝΦ ξεκίνησε το ταξίδι της στη βενεζουελάνικη επικράτεια. Αφού περάσει από όλες τις πολιτείες, όπου και έχουν προγραμματιστεί πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις υποδοχής, η σημαία θα καταλήξει στις 30 Ιούνη στο Καράκας.

Στις ΗΠΑ

Σε προφεστιβαλική δραστηριότητα βρίσκεται και η αμερικάνικη προπαρασκευαστική επιτροπή. Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της (www.usnpc.net), υπάρχουν τοπικές προπαρασκευαστικές επιτροπές σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, η Φιλαδέλφεια, το Σιάτλ, το Λος Αντζελες, το Μαϊάμι, η Ουάσιγκτον κτλ. Στόχος των τοπικών επιτροπών είναι η προσέγγιση όσο το δυνατόν πιο πλατειών τμημάτων της νεολαίας, επικεντρώνοντας μεταξύ άλλων και σε ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Τα μέλη της αμερικάνικης ΕΠΕ - την οποία απαρτίζουν περίπου 70 οργανώσεις - εκτιμούν πως η συμμετοχή στο 16ο ΠΦΝΦ αποτελεί ευκαιρία για να εκφράσουν οι νέοι των ΗΠΑ τη διαφωνία τους με την ιμπεριαλιστική πολιτική της κυβέρνησης. «Αυτό το φεστιβάλ θα μας επιτρέψει να δείξουμε ότι οι νέοι στις ΗΠΑ δε συμφωνούν με την πολιτική του Τζ. Μπους και ότι και εμείς πιστεύουμε και παλεύουμε για έναν πιο δίκαιο και ειρηνικό κόσμο», υπογραμμίζεται στο κάλεσμα της ΕΠΕ. Την αμερικάνικη αποστολή αναμένεται να συγκροτούν 700 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ