Πέμπτη 9 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Και τώρα οι δυο τους

Και τώρα οι δυο τους... Το ζευγάρι που έχει μονοπωλήσει τα τρόπαια του πρωταθλητή Ελλάδας τα τελευταία επτά χρόνια, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, μετά από δυο χρόνια κοντράρονται σήμερα στον πρώτο αγώνα (ΟΑΚΑ, 21.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) της σειράς των φετινών τελικών της Α1, που θα αναδείξει τον πρωταθλητή. Βέβαια, για να συμβεί αυτό, μια από τις δυο ομάδες θα πρέπει να συμπληρώσει τρεις νίκες, ενώ σημειώνεται ότι οι «πράσινοι» είναι αυτοί που έχουν το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση που θα χρειαστεί τρίτο παιχνίδι. Τους δυο αντίπαλους πάντως, όπως αναφέρθηκε, τους συνδέει και κάτι κοινό: είναι αυτοί που έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα τα επτά τελευταία χρόνια, με το «τριφύλλι» βέβαια να υπερτερεί, με έξι τρόπαια, έναντι ενός της ΑΕΚ.

Στους «πράσινους» η ψυχολογία είναι ανεβασμένη ιδιαίτερα μετά την εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο στον τελευταίο ημιτελικό (101-57). Η πίστη για την κατάκτηση του τροπαίου υπάρχει, ωστόσο ο Ομπράντοβιτς συστήνει προσοχή, ειδικά για το σημερινό πρώτο και καθοριστικό παιχνίδι. Στον Παναθηναϊκό θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του Ιμπραΐμ Κουτλουάι, που νιώθει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Στην ΑΕΚ από την άλλη πλευρά υπάρχει κλίμα ευφορίας για την αθώωση από τον αθλητικό δικαστή, που θα της επιτρέψει να έχει κόσμο στο δεύτερο τελικό. Παρ' όλα αυτά άπαντες γνωρίζουν πως αν θέλουν να κερδίσουν, θα πρέπει να κάνουν κάτι και μέσα στο γήπεδο και από αυτή την άποψη δείχνουν να είναι καλά προετοιμασμένοι, τουλάχιστον, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν. Προβλήματα στις συμμετοχές υπάρχουν και εδώ, αφού ο Φώτης Κατσικάρης θα στερηθεί των υπηρεσιών του Τόμπι Μπέιλι, που τέθηκε νοκ άουτ.

  • Ο πρώτος αγώνας του τελικού της... αγγαρείας, όπως θεωρείται φέτος ο μικρός τελικός του πρωταθλήματος (αφού δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον), θα διεξαχθεί σήμερα στον Αγ. Θωμά (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) μεταξύ του Αμαρουσίου και του Πανιωνίου. Ο νικητής της σειράς θα καταλάβει την τρίτη θέση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ